Nationell tävling 2010

Nationell tävling 2010

Nyheter

Tävlingen på Runoway

Den i helgen arrangerade tävlingen finns nu inlagd på Runoway, där det är möjligt att rita in sina vägval och analysera loppen i realtid.

Björn Norrliden, 2010-05-11

Tävling i Tuthult

Årets nationella tävling hölls i Tuthult söndagen 9 maj. Vädret var inte riktigt med oss som det varit de senaste åren. Det hindrade dock inte att det blev ca 440 anmälda inklusive direktanmälda. Terrängen bjöd denna gång på lite tuffare förhållanden än de senaste tävlingarna i Degerhyltan. Det var allt från lättlöpta områden med storstammig skog till tuffa områden med vresig vildmark.Det skiljde en hel del mellan olika banor och även delar av banor. Gullaboterrängen är verkligen omväxlande och utmanande!

Fullt TC
Det var fullt på TC och många lockades att springa en öppen bana.
Torsås Korr OL-gymnasium gör reklam
Torsås Korr OL-gymnasium passade på att göra reklam.
Sekretariatet
Sekretariatet funkade bra med Björn Norrliden i spetsen. Han börjar bli varm i kläderna efter flera års ansvar. Ett stort tack för jobb och resor i samband med våra tävlingar!

Årets knatteknat lockade 34 deltagare som var nöjda med den lekfulla banan som bjöd på en del ovanliga inslag. Efteråt belönades deltagarna med såpbubblor och det flög omkring massor av bubblor på TC:et. Som vanligt var det Maria, Sara och Elise som höll i trådarna.

Målgång i knatteknatet i de fina björkhagarna
Målgång i knatteknatet i de fina björkhagarna.
Lena och Emma i barnpassningen med nummerlappsförsedda knattar
Lena och Emma i barnpassningen med nummerlappsförsedda knattar.

Något som skattades högt av många deltagare var duscharna som flera omnämnde som årets bästa. Glädjande!

En stor skara funktionärer såg till att allt flöt på ett bra sätt. Alla är verkligen viktiga en sådan här dag i vår lilla klubb annars kan vi inte ro dessa tävlingar i hamn. Ännu en gång blev arrangemanget lyckat och deltagarna lämnade positiva omdömen. Roligt att arbeta med något tillsammans när resultatet blir bra! Det finns dock alltid saker att fila på och förbättra. Skriv gärna ned synpunkter medan det är färskt så tar vi upp det när vi utvärderar tävlingen. Ett stort tack till alla er i klubben som arbetat med tävlingen!
Ett stort tack även till alla deltagare som bidrog med en positiv stämning trots vädret!

Ove Lernå, Kalmar OK, spurtar i mål på en bra tid i Gullaboterrängen
Ove Lernå, Kalmar OK, spurtar i mål på en bra tid i Gullaboterrängen.
Analys av sträcktider
Många ville analysera sina sträcktider efter målgången.
Full fart på kommersen i markan
Det var full fart på kommersen i markan!

Vi måste även nämna alla våra markägare på Gullabokartan som varje år ställt upp på ett fantastiskt sätt! Denna gång var det Gunnar och Ann-Marie Olsson i Tuthult som visade en otrolig gästfrihet! TACK!

Denna tävling var den sjunde och sista på Gullabokartan för denna gång. Med tanke på det var antalet startande glädjande. Kartan har dock utökats och reviderats under åren. Nu väntar vila 2011 vad gäller tävlingar. 2012 är alla välkomna till DM i medeldistans på ett nytt, spännande område som aldrig tidigare använts i orienteringssammanhang. Det blir Torsås OK:s första DM-tävling någonsin. Det är verkligen inspirerande! Välkomna tillbaka alla då!

Jonas Persson, 2010-05-10

Resultat

Resultaten är nu publicerade. Det finns klasslistor, klubblistor och sträcktider. De sistnämnda finns även på WinSplits och snart även på Runoway.

2010-05-09

Klart för start!

Under dagen har de sista finslipningarna på TC gjorts, tillsammans med alla andra tävlingsförberedelser. Under söndagen väntas hundratals orienteringslöpare från flera olika distrikt.

Nu är startlistorna uppdaterade med alla efteranmälda löpare. Självklart går det fortfarande utmärkt att anmäla sig till de öppna klasserna på plats i Tuthult i morgon - något som är en bra idé eftersom regnet ska ta en paus i morgon, enligt prognoserna.

Välkomna!

2010-05-08

Runoway

Strax efter tävlingen kommer vi lägga in banorna i Runoway. Gå gärna in och rita in dina vägval. Det ger extra krydda till tävlingen att jämföra sina tider och vägval med andra i klassen.

Jonas Persson, 2010-05-08

TC-bygge

Under helgen 1-2 maj byggdes en del av TC upp. Stommarna till duschar, toaletter, tält, målfållor mm finns nu på plats. Det blir ett litet kompakt TC där man har nära till allt.
Välkomna till den lilla byn Tuthult!

En del av TC
En del av TC är redan klart.
Fikapaus vid TC-bygge
Fikapaus vid TC-bygget.

Jonas Persson, 2010-05-04

Startlistor

Nu är lottningen av starttider klar, och startlistorna är klara!

2010-05-02

Efteranmälan och PM

Ordinarie anmälan är nu stängd, och närmare 300 löpare har redan bokat in nästa helg i Gullaboskogarna. Efteranmälan kommer att vara öppen ända tills kvällen före tävlingsdagen, så det är fortfarande inte för sent att anmäla sig!

Ett preliminärt PM finns nu också tillgängligt.

2010-05-02

Sportförsäljning

Under vår tävling 9 maj kommer Vetlanda Team Sportia stå för sportförsäljningen på TC. Passa på att handla innan vårdatumstoppet!

Jonas Persson, 2010-04-18

Karta med mera

Tävlingskartorna kommer finnas i flera olika varianter.
Skala 1:10 000 kommer finnas i olika format. De kortare banorna kommer ha A 4 medan längre banor kommer ha A 3.
Skala 1:15 000 kommer finnas i en storlek, något mindre än A 3.
Samtliga kartor kommer vara offsettryckta förutom HD 75 och äldre som kommer ha digitalutskrivna kartor i skala 1:7500. Även i år är det Åkessons tryckeri i Emmaboda som står för trycket.

Samtliga klasser kommer ha kontrollangivelse tryckt på kartan och det kommer även finnas lösa vid starten.

2010-04-18

Historiska kontroller

På kartområdet finns flera historiska platser. Flera av dem kommer de tävlande passera och t.o.m. ha kontroller vid dem.
Några klasser kommer ha en kontroll på höjden där rövarna bodde på 1800-talet nära Rövarflyet. Denna höjd var tidigare en ö i en sjö. Många klasser kommer ha kontroller alldeles nära andra historiska platser som Pengatallen, Lasktorpet och Lyfthallen. Läs mer under länken historia.

2010-04-18

Sista tävlingen på Gullabokartan

2010 års tävling är den sista på Gullabokartan för denna gång. Området hade aldrig använts i orienteringssammanhang då vi arrangerade första tävlingen i området 2004. Sedan har vi haft tävling på kartan varje år vilket är ovanligt. Detta har varit möjligt tack vare att vi reviderat kartan inför varje tävling och dessutom lagt till ett nytt område. Även i år har vår kartritare, Kjell Svensson Nybro, reviderat kartan inför tävlingen.
Kartan är svår att "springa ut" då den är rik på detaljer och även vi som tränar här ofta har mängder med kontrollpunkter kvar att besöka. Dessutom är kartområdet väldigt varierande i framkomlighet, detaljrikedom och terrängtyp. Torsås OK hälsar er alla välkomna ut i Gullaboskogarna en sista gång.

2010-04-18

Ny karta på gång

I Gullabokartans närhet kommer Torsås OK inom kort rita en ny karta över ett helt nytt och spännande område som aldrig tidigare använts i orienteringssammanhang. Även här bjuds på omväxlande terräng men framkomligheten är här i genomsnitt bättre. Här finns, för vår kommun, mycket stenhällar och där är löpbarheten naturligtvis mycket god. Även på det nya området finns några tuffare, mer stenbundna partier.
Denna nya karta kommer liksom Gullabokartan att ritas av Kjell Svensson, Muglo-kartor, Nybro.

Torsås OK kommer ha ett uppehåll i arrangerandet av tävlingar 2011 och återkommer 2012 då vi arrangerar DM i medeldistans för Småland i det nya området. Välkomna till oss då!

Bruahallen
Det nya kartområdet har betydligt fler stenhällar. Här ses den stora "Bruahallen".

2010-04-18

Terrängbilder

Låt dig lockas av eller förbered dig inför tävlingen med flera stycken härliga terrängbilder från tävlingsskogen.

2010-04-12

Kartprov

Två stycken nya kartprov från Gullabokartan har publicerats.

2010-04-04

Tävlingsplanering i Tuthult

På långfredagen hölls ett första funktionärsmöte vid TC i Tuthult. Allt från marka, prisbord, sportförsäljning och knatteknat till toaletter fick sina platser. Tävlingsledarna Håkan och Ulla höll i mötet med alla funktionärer.
Som vanligt har vi även i år fått ett fantastiskt mottagande av markägarna. I år är vi hos Gunnar och Ann-Marie Olsson i Tuthult.
Allt ser bra ut inför tävlingen och nu får vi hoppas att vår tur med vädret består även i år.

Funktionärer som trivs i solen på TC
Funktionärerna trivdes i solen på TC.

2010-04-02

Anmälan öppnad

Nu har anmälan öppnat, och det är fritt fram att anmäla sig till tävlingen!

2010-02-16

Inbjudan publicerad

Det är tre månader kvar tills tävlingen i Tuthult går av stapeln. Hemsidan har börjat fyllas med information, först och främst med själva inbjudan till arrangemanget.

Även tävlingens Eventor-sida är så gott som komplett, och anmälan kommer antagligen att öppnas snart.

2010-02-05