Vinterträff i Torsås

Lördagen 6 mars samlades 30-talet ungdomar från Kalmar OK, Emmaboda-Verda OK, Nybro OK och Torsås OK i Torsås sporthall. Deltagarna var allt emellan 6 till 16 år.
På förmiddagen bjöds det på lekfulla tävlingar inomhus. Det går faktiskt alldeles utmärkt att orientera i en sporthall. Först anordnade vi en stafett i ett landskap av gymnastikredskap. Sedan blev det en lekfull variant av poängorientering där ”gladiatorer” från Torsås OK kastade bollar mot ungdomarna som försökte stämpla vid kontrollerna utan att bli träffade av bollarna. Denna lek blev väldigt populär och det var full fart i hallen. Efter första omgångens intensiva 3 minuter vill alla fortsätta med en 5 minutersomgång.

Starten går i stafetten där åtta lag deltog
Starten går i stafetten där 8 lag deltog. Även flera ledare var med.
Full fart i poängorienteringen där det gällde att undvika bollarna som kastades.
Full fart i poängorienteringen där det gällde att undvika bollarna som kastades av 3 "gladiatorer" från Torsås OK.

Sista inomhusövningen var en orienteringsvariant av ”Under örnens vingar”. I orienteringssammanhang kallas den ”Under Olfars armar”. Denna lek har John och Maria fått med sig från sin grundtränarutbildning.
Efter lunchen väntade så individuell orientering utomhus. I strålande solsken sprang ungdomarna någon av 5 banor i olika längder och svårighetsgrader. Pga snöläget gick banorna på gator och cykelvägar i Torsås samhälle. Alltsamman genomfördes med Sportident.

Emmabodaungdom vid en kontroll på Malmen
Kontrollerna söktes upp i strålande solsken. Här är en av Emmabodaungdomarna vid en kontroll på Malmen.

Dagen var mycket uppskattad av deltagarna och det är mycket positivt att flera av de äldre ungdomarna i Torsås OK fungerar som ledare. Detta var den andra Vinterträffen i zonen då Emmaboda-Verda OK arrangerade en dag tidigare i år. Detta görs för att stärka samarbetet mellan klubbarna och att ungdomarna ska få lära känna kompisar i grannklubbarna. Det enda negativa var att några ungdomar tyvärr hade eldat upp en av de nya träningsskärmarna. Klart onödigt och dumt!
Till slut tackar vi den stora skara klubbmedlemmar som ställde upp på ett positivt sätt för att göra denna ungdomsdag lyckad!

Resultat

2010-03-07