Nationell tävling i långdistans
Gullabo – söndag 1 augusti 2021
Ingående i Pölder OL-Cup
Pölder OL-Cup

Nyheter

 • Torsås OK:s nationella långdistans 1 augusti

  Äntligen kommer Torsås OK att arrangera sin långdistans på den mytomspunna Gullabokartan. Planen var från början att arrangera 25 april och efter det 8 maj men pga pandemin blev det inget av det.

  Nu är det i alla fall klart att det blir en tävling söndagen 1 augusti. Tävlingen är också första deltävlingen i Pölder Cup, Smålands ungdomscup. Det är en uppgraderad Gullabokarta som väntar löparna. Vi har utökat kartan med 2 områden som aldrig tidigare använts i OL-sammanhang. Resterande del av kartan är nyreviderad med hjälp av laserscannat material, något som inte fanns när den gamla kartan gjordes.

  Terrängen är mycket omväxlande med mycket fin och lättlöpt storskog och även mer svårforcerade områden. De längre banorna kommer in i riktigt tuff vildmark med steniga områden och en del större sankmarker. De kortare banorna kommer nästan enbart att få känna på fin storskog. Gemensamt för hela området är att det är detaljrikt hela vägen. Det innebär att det väntar rolig och teknisk orientering.

  Arrangemanget kommer att genomföras som en Coronaanpassad tävling med 4 startgrupper med 250 löpare i varje: Kl 10-11. Kl 11-12. Kl 12-13 och Kl 13-14. Det kommer inte att finnas någon arena utan man springer direkt från parkeringarna till start. Njut ändå av den mycket idylliska byn Degerhyltan när ni är där.

  Välkomna till Gullaboskogarna 1 augusti!

  Det väntar en hel del vildmark i Gullaboskogarna.
  Det väntar en hel del vildmark i Gullaboskogarna.
  Fika i ett av de nya områdena.
  Fika vid utsättning av kontroller i ett av de nya områdena.
  Kartutsnitt från ett av de nya områdena.
  Kartklipp från ett av de nya områdena.

  Jonas Persson