Nationell långdistans
Tuthult – påskafton 19 april

Nyheter

 • Utvärdering i Eventor

  För att kunna utveckla våra arrangemang är vi tacksamma om deltagarna vill fylla i utvärderingen som fylls i via Eventor. Tack på förhand!

  Jonas Persson

 • Map and coach- tävlingen inlagd

  För er som vill jämföra vägval med konkurrenterna Har nu banorna lagts ut på Map and coach. Gå gärna in och lägg in dina egna vägval. Ju fler som lägger in desto roligare är det och ju mer ger det för alla. Torsås OK:s tävling på Map and coach

  Jonas Persson

 • Startlistor

  Nu har ordinarie anmälningstiden gått ut, och de första startlistorna är klara. Det går fortfarande bra att efteranmäla sig, ända fram till och med 17 april.

  Björn Norrliden

 • Knatteknat på gång

  Under lördagens arbetsdag förbereddes även Knatteknatet vid det idylliska TC:et. Banan passerar två broar över ett dike i en vacker lövskog.

  Ungdomarna Jonathan och Nathalie Westlund ihop med Gustav och Lisa olsson arbetar med att märka upp banan.
  Ungdomarna Jonathan och Nathalie Westlund ihop med Gustav och Lisa Olsson arbetar med att märka upp banan.

  Jonas Persson

 • Kontrollbesök

  Under lördagen, 12 april, blev arbetet med att besöka samtliga kontroller och förse dem med "överliggare" klart. Kontrollställningarna har suttit ute under vintern då vi provsprungit på dessa. Nästa besök blir på långfredagen, dagen innan tävling, då vi sätter ut tävlingsskärmar och Sportidentenheter.

  Överliggare sätts ut på kontrollen sänkan under lördagens arbete. Välkomna ut i den underbara terrängen!
  Överliggare sätts ut på kontrollen sänkan under lördagens arbete. Välkomna ut i den underbara terrängen!

  Jonas Persson

 • Arbetsdag 29 mars

  I strålande vårväder hade Torsås OK en arbetsdag i Tuthult lördagen 29 mars. Under dagen avklarades flera saker som är sköna att ha klara i god tid. T.ex. förbereddes Knatteknatsbanan, byggdes broar på banorna, röjdes delar av parkeringen och röjdes ris i skogen. 16 Torsås OK:are hade mött upp för att hjälpa till denna dag.

  Torsås OK-gänget som hade samlats i Tuthult denna dag. Det blev en skön fikastund i det härliga vädret!
  Torsås OK-gänget som hade samlats i Tuthult denna dag. Det blev en skön fikastund i det härliga vädret!

  Jonas Persson

 • Segerlopp på Torsås OK:s tävling våren 2013

  Som inspiration inför vårens tävling finns här möjlighet att följa Ronnebylöparen Tomas Johannessons segerlopp i H 45 vid 2013 års tävling. Här kan man se vad man kan göra med dagens teknik. Filmen ligger ute på youtube:

  Youtubefilmen från Torsås OK:s tävling 2013

  Via youtube-filmen kan man få inspiration till årets tävling. Här kontrollen sankmarken som speglar sig i vattnet på morgonen innan fjolårets tävling.
  Via youtube-filmen kan man få inspiration till årets tävling. Här kontrollen sankmarken som speglar sig i vattnet tidigt på morgonen innan fjolårets tävling.

  Jonas Persson

 • Offsettryckta kartor

  Sedan 2007 då Torsås OK arrangerade en deltävling i Vetlanda Team Sportia Cup i Gullabo har vi haft offsettryckta kartor och banpåtryck. Den satsningen fortsätter vi även vid tävlingen på Bodhyltankartan 2014, allt för att förhöja upplevelsen i skogen. Som vanligt anlitar Torsås OK Åkessons tryckeri AB i Emmaboda. Vid årets tävling kommer tre format att användas: skala 1:10 000 i A3, skala 1:10 000 i A4 och skala 1:7500 i A3. Vi har fått dispens av Smof för att ha 1:10 000 för HD 16-21. Det är något som vi tror kommer att uppskattas i den tekniska och detaljerade terrängen. En nyhet för året är att löparna i Öppen Motion 7 kommer att kunna välja karta i skala 1:7500 eller 1:10 000.

  Jonas Persson

 • Anmälan av större fordon

  Vi vill ha in anmälan om större fordon som husbilar och bussar till: anders0486@telia.com.

  Jonas Persson

 • Reklam inför tävlingen

  Här finns en reklamsida som ni kan skriva ut och sprida i klubben för att få med fler löpare till Torsås OK:s långdistanstävling påskafton 19 april.

  Håll till godo! Vi hoppas på stort deltagande i det fina området!

  Reklamblad (PDF 1,8 MB)

  Jonas Persson

 • Tävlingslänken aktiv

  Nu är tävlingslänken aktiv och nu kommer intresserade kunna följa förberedelserna och få fakta om terräng och annat inför tävlingen. Vi i Torsås OK är glada att kunna bjuda in till det fina område med härlig, teknisk terräng som användes vid Smålands Medel-DM 2012. Denna gång är dock TC förlagt i byn Tuthult. Tävlingen är sedan ett tag aktiv i Eventor där man även kan nå inbjudan. Välkomna till den idylliska byn Tuthult 19 april!

  Jonas Persson