Om verksamheten

Torsås OK:s verksamhet har under senare år utökats med mängder av nya aktiviteter. Vi håller nu igång året runt med aktiviteter både inomhus och utomhus. Det är full fart varje vecka om man så vill. Välkommen med i ett trevligt gäng om du vill prova på orientering! Välkommen att höra av dig till någon styrelse- eller kommittéledamot.

Bli medlem!

Här följer ett sammandrag av Torsås OK:s årliga aktiviteter:

Våren

Vi startar våra orienteringsträningar under våren, ibland kör vi rena teknikträningar. Varje år har vi också en nybörjarkurs som vi kallar orienteringsträning för nya. Orientering är en utmärkt sport för familjer och vi vänder oss även till hela familjen vid dessa arrangemang. Under våren håller vi också i en omgång av Kultur- och idrottsskolan, där kommunens åttaåringar får prova på orientering. Under hela våren är vi iväg på tävlingar i regionen. Nästan varje år arrangerar klubben också en egen nationell tävling.

På slutet av våren deltar vi i Ungdomens 5-dagars, en ungdomstävling bland våra grannklubbar. I slutet av våren håller vi en stafett inom klubben som vi kallar Föreningskavlen.
Från maj har vi Naturpasset igång med kontroller som allmänheten kan besöka fram till augusti. Naturpasset kan bl.a. köpas hos apoteket.

Ofta arrangerar vi friluftsdagar för kommunens skolor i slutet av vårterminen.

Sommaren

Sommaren drar igång med att vi åker iväg med våra mer rutinerade ungdomar till ett läger i annan terräng i Småland eller Blekinge. Vi håller oftast även ett läger för våra nyaste ungdomar på hemmaplan vid klubbstugan.
Under sommaren har vi ett 30-tal fasta kontroller utsatta som klubbens medlemmar kan träna på under sommaren. Under sommaren deltar vi i flera trevliga sommartävlingar som Havs-OL i Karlshamnstakten och Tjust 2-dagars. Ett måste är också deltagandet i 20-mannastafetten Tjoget där klubben deltar med ett eget lag. Vi har också en sommarkväll vid stugan där alla klubbens medlemmar leker, tävlar och äter gott tillsammans.

Sommarens och årets höjdpunkt är O-ringens 5-dagars som varje år går i olika landskap. Här brukar klubben vara mycket väl representerad och vi har en härlig vecka tillsammans.

En ny och mycket trevlig sommaraktivitet i början av augusti är vårt Ölandsläger. Där gästar vi familjen Svensson i Bödatrakten med fantastisk orientering strax intill de långsträckta, härliga badstränderna.

Hösten

Under hösten drar ordinarie tävlingssäsong igång igen. Här deltar vi i ungdomsstafetterna Blåbärskavlen och Vittuskavlen. Vi deltar också i de olika DM-tävlingarna förutom alla vanliga tävlingar.
Även under hösten håller klubben en del klubbträningar.

När kvällarna börjar bli mörkare drar vi igång löpträningar och OL-träningar från Torsås sporthall. Vi har även dragit igång en ny ungdomsaktivitet inomhus kallad Lördagsskoj. Den startar när tävlingarna är slut för säsongen och vi håller till i Torsås gymnastiksal. Lördagsskoj håller vi på med till första tävlingen i början av mars.

Vintern

I början av vintern deltar vi i nattnärtävlingen Lucianatten i Lessebo. Lördagsskoj och löp- och OL-träningarna från sporthallen håller igång hela vintern. Efter löpträningarna samlas vi i stugan för gemensam fika. I slutet av januari eller början av februari har vi ett välbesökt årsmöte. I mars har vi en annan ny aktivitet nämligen ett vinterläger i Åhustrakten med fantastisk havsnära terräng.

När vi har en nationell vårtävling provspringer vi tävlingens banor när snöläget tillåter. Klubben har även en skidkommitté som snörika vintrar preparerar fina skidspår i klubbstugans närhet i Gunnilkroka.

Tävling i Degerhyltan

Nästan varje år arrangerar Torsås OK en nationell tävling. Här en bild från 2009 års lyckade tävling i Degerhyltan.

Tävling i Degerhyltan

Ölandslägret är en härlig upplevelse med orientering och fina badstränder.

Tävling i Degerhyltan

Lördagsskoj är en ny, rolig aktivitet för klubbens ungdomar.

Tävling i Degerhyltan

Under senare år åker vi i mars till Åhustrakten med sin speciella terräng med sanddyner vid strandkanten.