Sommarkväll vid stugan

Söndagen 25 augusti hölls den traditionella Sommarkväll vid stugan. I år hade den kryddats lite extra med att det i år är 50 år sedan orienteringen startade i Torsås. Det var först i form av en OL-sektion i Torsås Goif men sedan 1985 i en egen förening, Torsås OK.

Det var jätteroligt att så många från första generationen orienterare i Torsås var på plats denna dag! Här fanns Uno och Inga-Britt som verkligen var med från dag ett. Dessutom var Lorentz, Karl-Gunnar, Lena, Britt, Håkan, Kerstin och Hans och Vailit med på denna trevliga träff.

Många var de Torsås OK:are som samlades i klubbstugans trädgård denna fina dag.
Många var de Torsås OK:are som samlades i klubbstugans trädgård denna fina dag.

Dagen startade med en tipsrunda i trädgården där det fanns frågor både för vuxna och barn. Tack Ida som ordnade detta!
Därefter var det dags för hamburgare och korv som smakade förträffligt. Tack Magnus för jobbet vid grillen! Fika är ju även det en tradition som smakade riktigt gott. Ett stort tack till Ulla som ordnade all mat och fika plus att hon hade hand om anmälningarna.

Naturligtvis ringlade en lång kö fram till grillen med hamburgare och korv mm.
Naturligtvis ringlade en lång kö fram till grillen med hamburgare och korv mm.

Uno, som alltså varit med från starten, berättade om några tidiga minnen från 70-talet och framåt. Spännande och intressant! Vi hade även lagt fram äldre tävlingsdräkter, fotopärmar, urklipp mm. för de som var intresserade.

Uno, en av klubbens grundare, berättade om några tidiga minnen från Torsås Goif-tiden. Uno var länge tävlingsansvarig och hade hand om de stora anmälningspärmen där alla fick anmäla sig 2 veckor innan tävling.
Uno, en av klubbens grundare, berättade om några tidiga minnen från Torsås Goif-tiden. Uno var länge tävlingsansvarig och hade bl.a. hand om den stora anmälningspärmen där alla fick anmäla sig 2 veckor innan tävling.

Vi körde även ett nostalgitips från klubbens tidiga historia. En del saker överraskade nog de yngre i klubben....

Hur som helst var det riktigt roligt att träffa alla i olika åldrar. Vi var 35 Torsås OK:are som hade det trevligt tillsammans. En sådan här dag tänker man även på alla de som haft en otroligt fin uppväxt i vår fina förening där det alltid funnits massor av glädje och mängder av aktiviteter att vara med på. Vi hoppas att många ungdomar, men även vuxna, får vara med om detta även i framtiden. Det är en ynnest!

Jonas Persson, 2024-08-26