OK Orion 24 augusti

Lördagen 24 augusti arrangerade OK Orion DM i medeldistans för Blekinge. Det var första tillfället på mycket länge som vi i Torsås OK tävlade. OK Orion har valt att revidera eller ska man säga nyritat områden på gamla klassiska Skärgölkartan. Nu var vi i sydöstra hörnet av det stora området och kartan hette Ulvasjön. Här var det på gamla kartan ett stort grönområde så på stora delar av området hade ingen satt sin fot tidigare. Terrängen var mycket detaljrik så det blev teknisk orientering hela vägen.

I O-ringens spår var det väldigt få vårtävlingar i vårt område och det fortsätter nu i höst då inga klubbar i vårt län arrangerar tävlingar. Därför gäller det att passa på särskilt då det är så nära som nu. På lördagen var det 11 Torsås OK:are som sprang. Av dessa var 4 unga inskolningslöpare: Wilhelm, Viktor, Agnes och Joar. Jätteroligt!

Det var roligt att se ett större gäng på plats strax söder om kommungränsen (Gamla riksgränsen).
Det var roligt att se ett större gäng på plats strax söder om kommungränsen (Gamla riksgränsen).

Det som var lite ovanligt var att samtliga utom John slutade på tredje plats. Hans, Sofie, Göran, Adrie och Jonas slutade på den populära platsen i resultatlistan. John slutade tvåa men han hade ju svårt att bli trea då det var två startande. Roligt hur som helst att vi var ett stort gäng som samlades under vår fina klubbsymbol!

Håkan går precis i mål på den lilla åkern mitt ute i skogen.
Håkan går precis i mål på den lilla åkern mitt ute i skogen.

På söndagen arrangerades stafett-DM och då sprang 7 från Torsås OK i öppna klasser. Ida vann 2,5 km lätt. Deltog gjorde även Erik, Sofie, Magnus O, Tommy, Torsten och Hans. Skoj!

Nu närmast väntar veteran-OL i Degerhyltan på onsdag. Anmäl er gärna! Sedan kommer två helger med träningar innan det är dags för Karlskrona SOK:s tävling 15 september.

Jonas Persson, 2024-08-25