Tjoget 2024

Nu närmar sig utmaningen Tjoget och vi ställer, mot alla odds, ett rent Torsås OK-lag på benen igen. Vi har absolut ingen press på oss. Vi är glada att kunna vara med på denna fest och ska ha skoj och försöka att ta oss runt alla sträckor.

I år är 62 lag anmälda. Årets upplaga, den 47:e, går strax öster om Emmaboda i Rasslebygd. Där sprang vi Tjoget senast 2014 så kolla gärna kartan om ni har den kvar! Vägvisning från väg 28 i höjd med Emmaboda.
Då det är så nära hem har vi endast 1 plats på campingen och det är Jonas som beställt den. Vill någon stanna över natten hör av er till Jonas.
Parkering för ej campande är max 1000 m från arenan. Fri parkering. Tänk på att räkna med avståndet när ni beräknar tid till arenan.

Snart är det åter dags för folkfesten Tjoget. Denna gång ska vi till Rasslebygd utanför Emmaboda.
Snart är det åter dags för folkfesten Tjoget. Denna gång ska vi till Rasslebygd utanför Emmaboda.

I år är sträcka 19 en damsträcka och den sista sträckan är nu öppen för alla. För att minimera risken för felstämpling finns kodsiffran tryckt på kartan efter kontrollnumret, t.ex. 2-79.

Kartan är i skala 1:7500 eller 1:10 000 och ekvidistansen är 2,5 m. Kolla skala på din sträcka i PM! Det är svag kupering och mest öppen gran- eller tallskog. Överlag god framkomlighet.

Här följer laguppställningen för de blåvita med nummer 48 som ska kämpa i trakterna öster om Emmaboda 2024. Skulle det vara något problem hör av er så fort som möjligt till Jonas 072-701 06 21.

Str. Banlängd (km) Svårig­­h­et
1 Emil Nilsson 6,2 km Blå
2 Maria Johansson 3,5 km Gul
3 Sofie Jonsson 2,0 km Vit
4 Erik Jonsson 5,0 km Blå
5 Torsten Lindström 2,0 km Vit
6 Simon Waxegård 3,7 km Orange
7 Catrine Olsson 4,2 km Blå
8 John Fridolfsson 7,9 km Blå
9 Daniel Persson 5,4 km Blå
10 Ida Westin 3,8 km Gul
11 Evert Karlsson 5,0 km Blå
12 Tommy Olsson 2,6 km Gul
13 Simon Fogelström 4,7 km Orange
14 Magnus Nilsson 3,7 km Gul
15 Felicia Hedlund 4,4 km Blå
16 Daniel Emilsson 7,6 km Blå
17 Göran Henriksson 4,5 km Orange
18 Håkan Algotsson 3,0 km Blå
19 Anna Henriksson 5,2 km Blå
20 Jonas Persson 7,4 km Blå

Starten för första sträckan går på lördagen kl 15.00 då Emil går ut i den stora klungan. Uppropet är kl 14.45. På natten har sträcka 8 omstart kl 01.30 och försenade lag har omstart kl 02.15 där vi räknar med att vara med.

I år kommer samtliga löpare att använda klubbens Sportidentpinnar. Detta gör att vi inte är så sårbara om någon inte kan komma till tävlingen av någon anledning. SI-pinnarna hänger på respektive nummerlapp. Glöm ej att kolla SI-Pinnens nummer mot startlistans!! Ta med egna säkerhetsnålar om du har! Kom gärna överens om samkörning med de som springer i närheten av er själva. Ni som springer på söndagen måste vara i mycket god tid då vi inte har en aning om när omstarterna kommer att gå eller om vi hinner växla innan omstart. Det värsta som kan hända är att ni får stå och heja på laget någon sträcka innan er.

Snart ses vi i Torsås OK-tältet för att stötta alla löpare under tävlingen dygnet runt.
Snart ses vi i Torsås OK-tältet för att stötta alla löpare under tävlingen dygnet runt.

Vi kan hoppas på att göra en ny kämpainsats. Det viktigaste är dock att vi går runt godkända, en utmaning i sig över 20 sträckor. Det är fullt av kontroller och när man blir trött kan allt hända. Vi uppmanar samtliga att kolla kodsiffror noggrant och att inte hoppa över några kontroller! Kolla ljussignal vid varje kontroll då det kan vara någon annan löpares pip som hörs. Det finns 2 olika sistakontroller med kodsiffror 125 och 250. Kontrollera även här kodsiffran noga!

Något vi hoppas på är att även de som inte springer i laget kommer och stöttar Torsås OK-laget på plats. Det är ett roligt tillfälle att träffas och njuta bland alla andra orienterarfantaster. Som det ser ut nu kan det komma en del regn och just nu kommer det på natten. Det kan vara läge att kolla vädret närmare inpå då det i så fall kan vara skönare/lättare att springa i tights.
Vi ses i Rasslebygd helgen 6-7 juli! Vill ni följa Tjoget hemifrån rekommenderar vi www.tjoget.nu. Till alla löpare: Läs igenom PM och andra dokument noggrant bland länkarna nedan! Vi fyller på med ytterligare dokument efterhand de publiceras.

Lycka till i skogen alla!

PM

Inbjudan

Tjogets hemsida

Översikt camping

Klubbtält arena

Trafiköversikt

Laguppställning detaljerad

Växlingsschema ledarlag

Jonas Persson, 2024-07-03