15:e Furubodalägret

Helgen 9-10:e mars genomförde Torsås OK det 15:e Furubodalägret. Vi blev 10 deltagare i år. Det är alltid härligt att komma iväg till så fin terräng som oftast är snöfri tidigast i Sverige. Det har genom åren också vuxit till en av årets höjdpunkter i klubben. Extra roligt var att Chasmine, Sofie och Viktor gjorde sitt första Furubodaläger! Vi bodde på Åhus Resort, mitt emot Åhus Seaside Hotel där vi bott tidigare. Standarden på boendet är mycket bra och ett extra plus för att ägarna är före detta orienterare. Tvillingarna Mats och Max gör allt för att gästerna ska trivas.

Vi blev i år lite förundrade då det var en hel del personal på plats som gjorde vår middag till en riktigt fin upplevelse. Tanken man fick var hur de skulle få det att gå runt då vi var så få gäster. Svaret var lite överraskande då vår middag och frukost var genrep inför kommande vecka då orienteringslandslaget skulle vara på plats tisdag till söndag och bo och äta på Åhus Resort. Häftigt!

Vi hade det väldigt lyxigt med findukat och färdig mat vid middag och frukost.
Vi hade det väldigt lyxigt med findukat och färdig mat vid middag och frukost.

Årets läger blev en blåsig historia även om det inte var rekord i blåst. Vi körde i år samtliga 3 pass på strandkartorna. Vi startade årets läger med ett OL-pass på kartan Friseboda med ett område som i stort sett är helt platt. De längre banorna avslutades dock i den södra delen av den mer kuperade kartan Furuboda. Kanonterräng var det i båda områdena!

Efter detta pass bar det av till Resorten för incheckning och dusch. Efter att alla löst lunchen på sitt sätt väntade ett OL-pass i riktigt fin terräng på kartan Gropahålet. Här är det mestadels storkuperade sanddyner och mycket rolig orientering. Några sprang teknikbanor medan andra sprang "vanliga banor".

Tillbaka till Resorten där det blev en riktigt fin middag och dessutom dessert! Njutbart! Efter det blev det bowling i Åhus för hela gänget. Bra att kunna ha skoj tillsammans även med andra saker än orientering!

På kvällen blev det ett trevligt besök på Åhus Bowling.
På kvällen blev det ett trevligt besök på Åhus Bowling.
Precis som i roeinetringen kan olika åldrar mötas i Bowlingen. Här är det Magnus och Joar som ska sätta en strike.
Precis som i roeinetringen kan olika åldrar mötas i Bowlingen. Här är det Magnus och Joar som ska sätta en strike.

Söndagen startade med gemensam frukost innan vi drog till nästa kanonområde: Furubodakartan. Den öppna terrängen, med sina större sandfält och detaljrikedom gör detta till ett otroligt roligt och utmanande område. Nu kändes metrarna vi fått tidigare under lägret men det är ju också meningen med ett läger med flera pass. Man blir ju bättre förberedd på andra utmaningar som väntar under den stundande OL-säsongen.

Gänget innan start på söndagspasset i Furuboda. På bilden saknas Maria och Sofie.
Gänget innan start på söndagspasset i Furuboda. På bilden saknas Maria och Sofie.

Roligt att orienteringen stämde bra för alla så här i början av säsongen! Även våra små lekte och sprang och fick en hel del metrar i skogarna vid Åhuskusten.

Nöjda åkte vi till Resorten för dusch och städning innan vi vände hemåt efter ett lyckat läger. Nu väntar en ny, härlig säsong med mycket tävlingar, träningar och annat roligt. Dessutom har vi "vårt" O-ringen Smålandskusten att ta hand om.

Kom med på alla aktiviteter i vår fina klubb! Folk drar folk!

Tack till alla som följde med och hade en trevlig helg vid Åhuskusten! Hoppas att ni alla vill följa med igen! Nu väntar närmast Ronneby OK:s tävlingar och vi hoppas att vi kan vara många Torsås OK:are på plats!

Jonas Persson, 2024-03-14