O-ringen i Åre 2023 - Bokning av boenden

Kommande sommar har vi åter ett spännande Fjäll-O-ringen att se fram emot. Vi börjar därmed i en annan ände än normalt, med boendet. Information om tävlingsbiten, klasser, arenor mm kommer senare.

Vill vi ha en gemensam bas där de flesta Torsås OK:are bor samlat måste vi ta upp intresse här och nu. Vi får alla en vecka på oss att se över vilka alternativ vi tycker är bra. Det finns nu en intresseanmälan i Eventor där vi kan kryssa i vilka boendealternativ vi tycker om. Det går att kryssa i flera. Senast tisdagen 18 oktober vill ha svaren i Eventor-Klubben-Klubbaktiviteter! Ett valalternativ är att man deltar men ordnar eget boende. Anmäl även detta!

Ett alternativ är att beställa en offert av Skistar. Där vill de veta hur många vi blir. Det innebär att om man ska bo med klubben så är det alltså nu man måste boka och inte senare i vår t.ex. Har man tur kan man naturligtvis lyckas få tag i ett boende i närheten senare men det finns ju ingen garanti.

Här följer information om en del utvalda alternativ.

O-ringencampingar

O-Ringencamping Molanda med klubboende
23 km öster om Åre, 10 km till etappbussar i Undersåker
På Molanda flygfält, 3 km väster om Järpen, camping med cirka 1000 campingplatser. Det betyder att vi har en lite mindre camping än ”normalt” men med samma service som vi brukar ha och självklart bor du tillsammans med klubben. Vi erbjuder cirka 400 platser med el och 600 platser utan el för husvagnar, husbilar och tält. En av våra busslinjer tar dig direkt till etappen så låt bilen stå. Vill du ta bilen gör du det till en av våra satellitparkeringar i Undersåker eller Duved.
Campingplats utan el 9x9 m 2 170 SEK 19-29 juli
Campingplats med el 9x9 m 3350 SEK 19-29 juli

O-Ringencamping Järpen
25 km öster om Åre vid E 14, 12 km till etappbussar i Undersåker
På Röjsmons idrottsplats i Järpen finns det en mindre O-Ringencamping med cirka 140 campingplatser. Här har alla platser el och du bor tillsammans med klubben. Förutom serviceutbudet som en O-Ringencamping erbjuder har du också gångavstånd till Järpens centrum. För att ta dig till etappen behöver du från denna camping ta bil till vår satellitparkering i Undersåker och ta etappbussen (Trillevallen och Ånn) därifrån. Till etappen i Järpen avgår etappbussarna från centrala Järpen.
Campingplats med el 9x9 m 3350 SEK 19-29 juli

Vålådalens fjällstation

4 mil från Åre, söderut. 28 km t etappbussar i Undersåker

2-bäddsstuga Vålådalens fjällstation (3-4 mil från Åre, dryga 2 mil fr Undersåker)
2 bäddsstuga, kök och toalett/ dusch. I vissa utrymme för extrabädd. Hund tillåtet i en stuga Vi kan inte garantera att hundstugan är ledig vid bokningstillfället, kontakta gärna hotellet. Samtliga boendepriser är inkl. STF medlemsrabatt. Medlemskap kan tecknas på plats.
7 nätter 9030 SEK

4-bäddsstuga Vålådalens fjällstation
4 bäddsstuga, kök och toalett/ dusch. Självhushåll men med relaxavd/gym/sporthall. I vissa utrymme för extrabädd. Hund tillåtet i en stuga Vi kan inte garantera att hundstugan är ledig vid bokningstillfället, kontakta gärna hotellet. Samtliga boendepriser är inkl. STF medlemsrabatt. Medlemskap kan tecknas på plats.
7 nätter 13090 SEK

Vålådalen hotellet Dubbelrum m frukost
2 bäddar, våningssäng. Bred underslaf. Badrum med dusch och toalett. Överslaf 80 cm underslaf 105cm TV rum och torkrum i korridoren. Inga hundrum finns på hotellet. Samtliga boendepriser är inkl. STF medlemsrabatt. Medlemskap kan tecknas på plats. WIFI uppkoppling finns på alla rum och utrymmen.
Inkluderar: Frukost, Linne på rum, Relaxavdelning/gym/sporthall, Slutstäd av rum
7 nätter 12950 SEK

Holiday Club Åre Hotell

Mitt i centrala Åre, nära järnvägsstationen. Nära etappbussar i Åre

Dubbelrum med fransk balkong och utsikt mot Åre by och skidbackarna. Inkl. frukost.
7 nätter inkl frukost 9765 SEK

Trippelrum med fransk balkong och utsikt mot Åre by och skidbackarna. Bäddsoffa för 1 barn upp till 14 år och dubbelsäng för vuxna. Inkl. frukost.
7 nätter inkl frukost 11865 SEK

Ånn vandrarhem Karolinergården

Ca 35 km väster om Åre, ca 25 km till etappbuss i Duved
Enkelt vandrarhem, ej i STF
7 nätter Dubbelrum 6090 SEK
7 nätter 4-bäddsrum 12180 SEK

Skistar Åre

Vi gör ingen bokning där utan får beställa en offert att ta ställning till, vilket innebär beskrivning av boende och pris. Vi måste dock fylla i hur många vi blir i offertförfrågan. Priserna är varierande men det finns i alla fall nu priser för strax över tusenlappen per bädd. De finns på flera platser t.ex. Åre, Björnen och Duved med både lägenheter och stugor.
Under O-ringenveckan ingår ett 4 dagars Lift- & TrailPass för alla boende som bokas via SkiStar. Liftarna kommer hålla extra öppet till klockan 20.00 under O-ringenveckan.

AGO i Åre

Är en annan stor aktör som framöver lägger ut objekt via O-ringen sidan. Vi fyller på med dessa om de hinner komma ut innan vår deadline.

Privata boenden (Via O-ringensidan)

Dessutom finns många privata boenden att boka via O-ringensidan. Det blir dock svårt att få samlat boende i klubben vad det verkar.

Jonas Persson, 2022-10-11