Torsås OK tilldelat tävlingsdatum 2023

Nu har Torsås OK tilldelats ett tävlingsdatum för säsongen 2023. Det blir en vårtävling och datumet är söndagen 7 maj. Det innebär att vi får sista möjliga tävlingsdag innan tävlingsstoppet på våren.

Vi kommer återigen att hålla till på högklassiga Gullabokartan och arenan kommer att vara förlagd till Degerhyltan. Det kommer att bli en höjdare med de fina hagmarkerna och tiden då allt slår ut. 2009 den 10 maj hade vi en tävling på samma plats med den vackraste arenan? vi någonsin haft.

Vi vet inte i dagsläget exakt var arenan kommer att vara placerad då vi söker dispens av länsstyrelsen om att passera ett mycket litet avsnitt av Natura 2000-området. Oavsett var det hamnar kommer det att bli mycket vackert!

Tävlingen har även status som deltävling i Smålands ungdomscup - Pölder OL-Cup. Det kommer att locka extra mycket folk till de idylliska trakterna. Dagen innan, lördagen 6 maj, kommer Kalmar OK att arrangera en medeldistans som även den ingår i Pölder OL-Cup. Här kan vi samarbeta med KOK om marknadsföring av arrangemangen. Det finns alla förutsättningar för att tävlingen ska kunna locka en hel del folk.

Det som är klart med tävlingen är att Ulla Olsson kommer att vara tävlingsledare och Jonas Persson banläggare.

Apropå tävlingsdatum så innebär det förhoppningsvis att markerna har torkat upp en hel del. Bra då vi denna gång kommer att passera ett antal sankmarker med många klasser. Det innebär dock att vi under provlöpningarna tidigare under säsongen kommer att få det lite blötare och kallare. Ett presenttips är alltså att ni köper värmesockar om ni inte redan har... ; )
Vi kan dock utlova riktigt rolig orientering med mycket tekniska banor och stor omväxling.

Nu ser vi fram emot att göra ett stort arbete för att få alla att trivas och må bra i Gullaboskogarna till våren! Boka in denna helg och har ni bekanta som kan hjälpa till, kolla även med dem. Det kommer att gå åt en hel del arrangörer!

Arenan från 2009 med en naturlig läktare mot målfållan.
Arenan från 2009 med en naturlig läktare mot målfållan.
Knatteknatet 2009 var helt fantastiskt. Vi får se var vi kan vara 2023. Fint lär det bli i alla fall.
Knatteknatet 2009 var helt fantastiskt! Vi får se var vi kan vara 2023. Fint lär det bli i alla fall.

Jonas Persson, 2022-10-04