Fler till Söndagsträningarna!

Här kommer ett ovanligt inlägg. Vi har nu haft söndagsträningarna en dryg månad och vi har varit betydligt färre än tidigare år. Vi behöver verkligen bli fler på dessa, våra viktigaste aktiviteter under vinterhalvåret. Det är viktigt av många anledningar bl.a:
-Det är roligare ju fler vi är.
-Det känns mycket bättre för den som arrangerar träningarna varje vecka.
-Det är även en överlevnadsfråga för vår fina klubb. Har vi inte orienteringsaktiviteter igång så är föreningens kärnverksamhet hotad.
-Vi blir fler som kan arrangera träningar och vi får en större omväxling.

Vi har nu flera utmaningar i klubben:
-Pandemin har slagit stenhårt mot oss då vi inte kunnat ha orienteringskurser för nya i samma omfattning de senaste åren.
-Vi har haft en generationsväxling, främst på ungdomssidan då många flyttat eller slutat.
-Vi har flera familjer som har småbarn just nu, både gamla och nya.

Tillsammans är detta tufft för klubben. Vi måste göra allt för att Torsås OK ska fortleva och frodas. Det är klubben verkligen värd!

Summa summarum blir uppmaningen nu: ALLA TILL SÖNDAGSTRÄNINGARNA SOM KAN. Detta gäller oavsett om man brukar komma eller inte.
Vi börjar nu på söndag då vi kör uteträningen i Söderåkra där vi kör en stads-OL i ett område vi sällan springer i. Det blir kortare slingor i samhället med start på parkeringen vid fotbollsplanen Ekvallen. Vi startar kl 17.00 denna gång för att hinna plocka in och åka till inomhusträningen i sporthallen. Ta med egen pannlampa om du har. Vi har ett antal lampor att låna ut och så går banorna i gatubelysning så man klarar sig bra med en svagare lampa eller t.o.m. utan.
Anmälan till utomhusträningen via Eventor-Klubben-Klubbaktiviteter alt till Jonas 072-701 06 21 senast lördag.

Inomhusträningen består denna gång av lekfullare konditionsspel som kinesiska muren med bollar. Bra för alla åldrar! Hinner vi kör vi även löpskolning. Vi har med Torsås OK-kläder att prova och beställa under inomhusträningen.

Varmt välkomna!

Jonas Persson, 2021-11-18