Ölandslägret 2021

Helgen 7-8 augusti anordnades den 16:e upplagan av vårt härliga Ölandsläger. Tänk att det hunnit bli så många! Årets upplaga blev lite mindre med 14 anmälda deltagare. Vi trivdes dock riktigt bra som vanligt. Roligt var att Emil Nilsson, som var en av de som deltog på det allra första lägret, gjorde comeback och var med i år med Emma och barnen.

Efter samling i Sjöstorp på fredagen, då de flesta kom, startade lägret med ett pass på Ramsnäskartan. Vi startade i år vid stora parkeringen i Byrum efter att ifjol ha varit i blåbärsriset i norra delen av kartan. Vi höll oss hela tiden i området söder om Ramsnäs där det är öppet, lättlöpt och ganska detaljrikt. Banorna som hette TOKig, TOKigare och TOKigast var tekniska med många kontroller och riktningsändringar. Det blev ett härligt pass i den underbara terrängen.

En del av gänget innan start i Byrum
En del av gänget innan start i den fantastiska terrängen i Byrum
Gänget som sprang det första passet i sandterrängen i Byrum.
Gänget som sprang det första passet i sandterrängen i Byrum.

Under första passet ÖlandsTOKig i Byrum gällde det att
Under första passet ÖlandsTOKig i Byrum gällde det att "vara med". Här en del av banan TOKigast.

Efter det väntade god mat i Sjöstorp och en tid för egna påhitt. På kvällen åkte vi, som traditionen bjuder, till Bykrogen i Löttorp.

Otroligt trevligt och bra har man det i Sjöstorp hos Anders och Lena.
Otroligt trevligt och bra har man det i Sjöstorp hos Anders och Lena.
I stort sett varje Ölandsläger har det blivit ett besök på Bykrogen i Löttorp.
I stort sett varje Ölandsläger har det blivit ett gott besök på Bykrogen i Löttorp.

På söndagsmorgonen väntade Poäng-OL på Ängjärnsuddenkartan. Här kör vi alltid med Sportident. Det är en bra form av orientering då man själv väljer hur långt och hur svåra kontroller man vill ta. Många är det som genom åren har sprungit längre än någonsin tidigare under detta pass. I år startade vi vid Homrevet och sprang även längre mot Böda Sand än tidigare. Det är en del av det nyare området på kartan. Hur som helst är det riktig drömterräng över hela kartan..

Kontrollen gropen i den öppna terrängen på den nyare delen mot Böda Sand.
Kontrollen gropen i den öppna terrängen på den nyare delen mot Böda Sand.
En vanlig kontrollpunkt på lägret, ett dött träd i sandterrängen.
En vanlig kontrollpunkt på lägret, ett dött träd i sandterrängen.

Inför helgen utlovades en hel del regn men vi hade tur och det kom bara lite av den varan. Som vanligt hade vi det fantastiskt bra hos Anders och Lena Svensson i deras paradis i Sjöstorp. Vi är så tacksamma att vi har en av årets höjdpunkter hos er på norra Öland. Ett jättestort tack för en härlig helg tillsammans!

Jonas Persson, 2021-08-10