Allan Höglinds bortgång väcker sorg och saknad i Torsås Orienteringsklubb

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Torsås OK:s förste ordförande Allan Höglind har gått bort. Vi är många som har Allan att tacka för mycket och vi minns honom som en positiv och fin människa.

Allan var en av grundarna av klubben som började som en sektion i Torsås Goif. Planerna startade redan 1974 då Allan tillsammans med Uno Pettersson och Stig Andersson startade arbetet. Sedan kom Stig Karlsson och Maj-Britt Pettersson till och bildade sektionens första styrelse. Allan satt sedan som ordförande t.o.m. 1988.

Allan har under mycket lång tid varit med och genomfört aktiviteter och arrangemang i klubben. T.ex. har Allan varit banläggare och tävlingsledare vid ett flertal nationella tävlingar. På senare tid var han tillsammans med Inga-Britt bl.a. ansvarig för prisbord och prisutdelning vid våra tävlingar. Bingopromenaderna var också något som låg Allan varmt om hjärtat. Att se till klubbstugan då och då i det tysta var också något som gjordes. Trots att Allan på senare år inte kunde springa själv så följde han alltid klubben med stort intresse. Allan ligger även bakom historiken om Torsås OK som ligger på hemsidan. Gå gärna in och läs!

Vi kommer alltid att bära med oss fina minnen av Allan Höglind i Torsås OK och vi kommer att sakna all glädje och många skratt tillsammans!

Vi vill också ge vårt varma deltagande till Inga-Britt och sönerna med anledning av bortgången och den djupa sorg som vi förstår att detta har väckt. Torsås OK kommer att bidra med blommor vid begravningen.

Vännerna i Torsås Orienteringsklubb

Allan vid en sankmark på den då nyritade Söderåkrakartan.
Allan, Torsås OK:s förste ordförande, vid en sankmark på den då nyritade Söderåkrakartan.
Allan på stranden i Åhus. En plats där Torsås OK årligen tävlar och har läger.
Allan på stranden i Åhus.

Jonas Persson, 2021-05-30