Nationell tävling 2007-04-07 VTS Cup SMOF Junior Cup

Efter tävlingen

Inför tävlingen

Nyheter

 • Utökad Gullabokarta 2008 och ny tävling

  Gullabokartan är enligt oss i Torsås OK redan idag en mycket rolig karta att springa på. Det är mycket omväxlande och utmanande terräng. Än mer omväxlande lär den bli nästa år då vi utökat den med ett nytt, fantastiskt fint område. Detta område är i stort mer lättlöpt än den nuvarande kartan. Området kommer att komplettera det nuvarande mer tuffa och bitvis svårlöpta området på ett bra sätt.
  Dessutom kommer vi att få tillgång till fler tänkbara målplatser. Det finns det inte många av på den nuvarande kartan, då åkrar är sällsynta. Flera av dessa tänkbara målplatser är mycket idylliska och finns i små byar djupt inne i storskogen.
  Vi i Torsås OK önskar er välkomna tillbaka 2008!

  2007-03-31

 • Provlöpt

  Samtliga banor har nu provlöpts och det har gått utan problem. Vattnet har nu snabbt sjunkit undan och det väntar fina förhållanden för våra gäster.

  Provlöpare
  En del av gänget vid den sista provlöpningen.

  2007-03-30

 • Karttryck

  För att ge deltagarna bra förutsättningar att läsa den detaljrika kartan och terrängen offsettrycker vi kartan och banpåtrycket i både 1:10 000 och 1:15 000.

  2007-03-30

 • Gullaboterrängen

  De två senaste vintrarna har snöläget varit riktigt besvärligt i Gullabo med enorma mängder snö. Faktiskt har det varit mest snö här i hela Götaland. Så var det i år också även om det inte låg riktigt lika mycket snö i vinter. Tack vare den senaste tidens värme ser det dock mycket bra ut och vattnet rinner undan i snabb takt. Om det inte händer något extremt den närmaste tiden kommer vi kunna erbjuda mycket fina förhållanden i utslagsgivande terräng. En något noggrannare terrängbeskrivning ger följande:
  Oftast detaljrik, tekniskt krävande terräng med inslag även av mycket detaljrika partier. Mestadels gammal barrskog med omväxlande lättlöpta och tuffare partier. Några äldre planteringar med i huvudsak god framkomlighet passeras. På en del ställen dras hastigheten ner av stenbunden mark. Kuperingen är svag till måttlig och stora delar av terrängen är av vildmarkskaraktär. Området genomkorsas av några skogsbilvägar medan mindre stigar är sällsynta.

  2007-03-20

 • Logi

  För tävlande som vill övernatta för att delta i Kalmar OK:s tävling påskdagen 8/4 ordnar Kalmar OK logi. För mer info se www.kalmarok.se eller ring 0480-200 15.

  2007-03-06

 • Påsktävlingar

  Passa på att orientera flera dagar i påsk. Kombinera gärna Torsås OK:s tävling med 7-mannakavlen i Ronneby OK:s regi. Efter vår tävling har även Kalmar OK en långdistanstävling på påskdagen (8/4) och på annandagen (9/4) har Målilla OK en långdistanstävling. Det finns alltså chans att på kort tid få känna på flera olika sorters terräng i sydöstra delen av landet.

  2007-03-05

 • Speaker klar

  Som speaker på deltävlingen i Vetlanda Team Sportia Cup och Smålands OF:s juniorcup kommer Peter Andersson, OK Orion att fungera. Han är känd från flera stora tävlingar i Blekinge och har nu också varit speaker på det stora sommarevenemanget Tjoget. Vi är glada att ha knutit upp en så kunnig och vältalig speaker till tävlingen.

  2007-02-25