Nationell tävling 2006 - Summering

Årets tävling gick tidigare än vad som kanske är önskvärt i Gullaboskogarna och det var på håret att snön hann försvinna. Bankontrollen fick ske i sista stund. I år använde vi ett område som gjorde att även kortare banor kunde nå in i vildmarksområdet. Slutet av de flesta banorna gick dock i mer lättlöpt storskog. Samtliga banor blev dock tuffa både löp- och orienteringsmässigt.

När ordinarie anmälningstid gick ut hade vi fått in endast 196 anmälda. Det kändes väldigt tufft. Det skulle dock bli lite bättre med efteranmälda och direktanmälda. Sammantaget blev det nog ca. 330 löpare. Synd, när arbetet är detsamma i stort sett oavsett antalet deltagare. Konkurrensen denna helg var dock mördande från andra arrangemang. Man tycker dock att någon gång kunde det väl vara vår tur att vara ensamma i distriktet om en helg. Det skulle verkligen behövas när en så dyr investering som Gullabokartan ska betalas.

De som kom fick dock en härlig dag, med årets dittills bästa väder. Vad vi hörde från deltagarna var alla nöjda med karta, banor och övriga arrangemanget. Terrängen är tuff men samtidigt mycket tekniskt krävande så trots långa tider har man roligt i skogen. Boris hade med assistans sett till att TC höll hög klass. Överhuvudtaget måste väl detta vara ett av de bästa arrangemang Torsås OK stått för. Vi tackar alla löpare, markägare och funktionärer från Torsås OK för en trevlig dag i Tuthult!