Nationell tävling 2004-08-08

Summering

Lyckad tävling

Så håller vi på att återhämta oss efter helgens kraftsamling. Tack och lov gick det bra alltsammans. Det är ju många som lagt ner ett stort jobb.

Det var roligt att höra alla positiva omdömen som tävlingen fick. Vi fick egentligen bara höra ett enda negativt omdöme av alla 342? deltagare som ställde upp i Gullabo.

Tävlingen blev verkligen tuff som vi förutspått. Den relativt steniga marken och de blöta sankmarkerna i kombination med värmen gjorde att det blev en rejäl utmaning att ta sig runt banorna. Dessutom måste man ju hela tiden "hänga med" på kartan i den detaljerade och småkuperade terrängen.

De som sagt att man inte kan ha större, tuffa och utslagsgivande tävlingar i vår landsdel får nog tänka om.

Vårt idylliska TC blev mycket uppskattat och Stig Anderssons välvårdade gård och marker väckte stor beundran. Folk frågade faktiskt om det var ett museum eller en hembygdsgård.

Vad gäller kartan och terrängen fick även den mycket beröm. Detta trots att den ibland kan vara väldigt tuff mot löparna. Men det "händer" alltid något och man måste hela tiden stå på för man får inget gratis i Gullaboskogarna. Det blev förstås också lite olika hur mycket banorna gick i den öppnare terrängen mot slutet.

Men bland omdömen som hördes kan ändå nämnas: "Drömterräng". "Den roligaste tävling jag sprungit på mycket länge". "Så mycket orientering var det längesen jag fått på en bana". "Vilken karta".

Systrarna Lennartsson gjorde en "välkommen tillbaka"- skylt inför vår tävling 30 april 2005. Den gav följande uttalande från någon som var på väg hem: "Jag skulle vilja anmäla mig redan idag".

Det finns dock saker som vi kan göra bättre till nästa gång och det vore ju inte dumt om vi kunde ha speaker i framtiden, helst om vi kan locka ett bra startfält. Vi har ju ändå Sveriges dominant inom ljud, "Radio-Ola", i vår kommun.

Antalet deltagare kunde ha varit större men med tanke på den hårda konkurrensen detta datum får vi trots allt vara nöjda.

Till sist får vi tacka alla orienterare som kom till Gullabo och trots värmen spred en positiv stämning. Tack också till alla ni i klubben som ställt upp med massor av ideellt arbete för att tävlingarna skulle bli så lyckade som möjligt! Att arrangera en stor tävling är ju en utmaning för en liten klubb som vår.