Oväntad Torsås OK-seger

Tisdagen 4 juni gick den femte och sista etappen av Ungdomens 5-Dagars i Svartbäcksmåla, Nybro. I år har vi haft ett litet gäng som deltagit vid dessa tillfällen med flest deltagare vid vår egen etapp i Sunelycke 14 maj.

Ungdomens 5-Dagars är som ni vet ett ypperligt tillfälle att prova på att tävla då det är som en vanlig tävling i ett mindre format. Där är verkligen ungdomarna i fokus.

Under årets Ungdomens 5-Dagars startade Sofie och Viktor Jonsson på samtliga etapper. Moa Heideman på 4 etapper och så resterande vid 3 eller färre.
Moa kom att ta en totalseger i HD 13-16 Lätt med etappsegrar på alla 4 etapper hon ställde upp i. Jätteroligt! Grattis!

Det som kom som en total överraskning var att Torsås OK tog hem klubbtävlingen. Vi har ju på senare år haft svårt att fylla på med nya ungdomar men har i alla fall ökat med 8 starter jämfört med förra året och det räckte till seger då Kexholm som var närmast ökade med 7 starter. Det är ju numera så att man räknar ökningen av antalet starter jämfört med året innan och inte som förr det totala antalet starter. Jätteroligt att det räckte hela vägen! Grattis till er ungdomar som ställde upp för klubben!
De som ställde upp i Ungdomens 5-Dagars var:
HD 13-16: Lätt Moa Heideman
D 10: Sofie Jonsson
Inskolning: Viktor Jonsson, Agnes Persson, Joar Persson, Wilhelm Fridolfsson och Milton Westin.

Prisutdelning för D 10 där Sofie deltog samtliga etapper.
Prisutdelning för D 10 där Sofie deltog samtliga etapper.
Gänget som var med på sista etappen från vänster Moa Heideman, Märta Heideman, Sofie Jonsson, Viktor Jonsson, Agnes Persson och Joar Persson.
Gänget som var med på sista etappen från vänster Moa Heideman, Märta Heideman, Sofie Jonsson, Viktor Jonsson, Agnes Persson och Joar Persson. Sofie håller i pokalen för klubbtävlingen.

Jonas Persson, 2024-06-06