Allan Höglind Cup 2

Lördagen 18 maj arrangerades den andra deltävlingen av träningsserien Allan Höglind Cup. Denna gång var vi på klassisk Torsås OK-mark vid Skarptorpet i norra delen av Söderåkrakartan. Här är terrängen otroligt öppen men bitvis mycket tuff pga högt blåbärsris mm.

Simon Fogelström och Magnus Nilsson hade lagt de 4 banorna och vi fick känna på riktigt rolig och utmanande orientering. Värmen var på plats och vi fick kämpa ordentligt i den öppna terrängen. 15 löpare kom till start och därtill några "skuggor" till barnen. Det är en ynnest att få springa i så fin terräng på en riktigt bra karta och med kanonväder! Träningen finns inlagd i Livelox så välkomna att lägga in era lopp!

Resultat:
Bana 1 4,9 km

1, Jonas Persson 47.59
2. Emil Nilsson ca 50 min (kunde inte tömma pinen)
3. Göran Henriksson 64.07

Bana 2
1. John Fridolfsson 35.23
2. Hans Gottfridsson 48.10
3. Adrie van Opstal 49.21
4. Simon Waxegård 68.50

Bana 3
1. Sofie Jonsson 54.00
2. Jill Oliver 75.33
2, Felicia Hedlund-Oliver 75.33

Bana 4
1. Elly van Opstal 62.00
Wilhelm Fridolfsson Fullföljt
Viktor Jonsson Fullföljt
Agnes Persson Fullföljt
Joar Persson Fullföljt

Torsås OK har otroligt mycket på gång och den senaste veckan hade vi Allan Höglind Cup 1 förra lördagen och på söndagen Söndagsskoj. På tisdagen var det dags för Torsås OK att svara för sin etapp av Ungdomens 5-Dagars i Sunelycke. På onsdagen åkte några till veteranorienteringen. På fredagen var det orienteringsdag för Torskolans årskurs 9 och så på lördagen Allan Höglind Cup 2. Det kändes som om Sportidentenheterna knappt hann komma in innan det var dags att sätta ut dem igen.

Kommande vecka är det också full fart. På tisdagen är det EVOK:s etapp av U5 följt av onsdagens veteranorientering som vi i Torsås OK svarar för i Siggesbo. På lördagen är det sedan dags för den tredje deltävlingen av Allan Höglind Cup som på söndagen följs upp av Söndagsskoj.

Det är en otroligt härlig tid och det känns helt rätt att krama ur det bästa av den med massor av roliga aktiviteter!

Det var ganska många Torsås OK:are på plats vid Skarptorpet.
Det var ganska många Torsås OK:are på plats vid Skarptorpet.
Göran Henriksson är på väg att starta på den långa banan.
Göran Henriksson är på väg att starta på den långa banan.

Jonas Persson, 2024-05-18