Allan Höglinds Cup 2

Den andra deltävlingen av Allan Höglinds Cup gick på södra delen av Gullabokartan. Här är vi sällan med större träningar då det kan vara svårt att lägga de enklare banorna. Nu har det även huggts en del också men de vita områdena är fina och ofta väldigt orienteringsintensiva. Det känns dock sorgligt att se många områden som tidigare var otroligt fina naturskogar. Området passar dock väldigt bra för medeldistans då det går att undvika hyggena ganska bra. Denna deltävling blev den första någonsin som gått i medeldistans.

Vi fick uppleva en förmiddag i strålande sol och ljusgrönt i skogen så att det verkligen lyste om det. En härlig tid nu!

Målplatsen var förlagd till en vändplan och det var knappt man kände igen sig då det förr var djup storskog på alla håll och nu hyggen i stort sett runt om.

Resultat:
Bana 1

Emil 34.45
Jonas 37.18
Simon 48.04

Bana 2
Hans 37.55
John 39.52
Simon 47.48
Magnus 66.44

Bana 3
Torsten 50.34

Träningen ligger nu inne på Livelox så välkomna att lägga in era rutter.

Det var lite tunnt med folk denna gång och dessa högklassiga träningar förtjänar fler deltagare, allra helst i dessa fina vårtider så kom nu innan träningssäsongen är över vilket den är om några veckor bara.
Närmast väntar nu på lördag, 27 maj, vår klassiska Föreningskavle. (På söndagen är det mors dag och vi har lärt oss att det är svårt att konkurrera med den...) Föreningskavlen är vår traditionella stafett där vi lottar lag bland löpare på 3 olika banor. Då väntar Söderåkraterrängen och då den finfina terrängen längst i norr med samling vid Skarptorpet, klassisk Torsås OK-mark! Alla Torsås OK:are på plats då!

Vi kan även flagga för att vi saknar arrangör av den sista deltävlingen i Allan Höglinds Cup innan sommaren. Den går söndagen 4 juni. Anmäl själv eller ihop med någon annan intresse till Jonas om ni kan tänka er att arrangera. Utan arrangörer har vi ingen verksamhet så det är otroligt viktigt att vi löser detta.

Snack inför start!
Snack inför start!
Det finns fortfarande mycket fina områden på Gullabokartan och många sträckor och kontroller bjöd på ordentliga utmaningar.
Det finns fortfarande mycket fina områden på Gullabokartan och många sträckor och kontroller bjöd på ordentliga utmaningar.

Jonas Persson, 2023-05-21