Anmälningsstopp 2 till O-ringen Höga Kusten 1 april

Söndagen 1 april är sista dagen det går att anmäla sig till O-ringen Höga Kusten till 20% rabatt. Det gäller både anmälningsavgift och campingavgift. Vi är nu ett gäng på 12 Torsås OK:are som är anmälda till årets höjdpunkt i Ångermanland.
Vi har bokat camping centralt med el. Det kostar ca 3-400 kronor mer med el men man kan då spara gasol som även det kan kosta stora summor. Vill vi bo ihop är det bäst att anmäla sig till samma och göra det snabbt. Det finns även möjlighet att hyra lägenhet om man vill. Hotell, vandrarhem och B&B är andra alternativ.

Gänget som var med vid O-ringen i Värmland 2017. 2018 lär vi vara fler i den underbara terrängen på Höga kusten.
Gänget som var med vid O-ringen i Värmland 2017. 2018 lär vi vara fler i den underbara terrängen på Höga kusten.

Vi kommer på Höga Kusten att få uppleva fantastisk orientering i trakterna runt Örnsköldsvik. Här finns enligt många Sveriges bästa orienteringsterräng. 1994 gick O-ringen i Örnsköldsvik och de som var med då kan vittna om att terrängen är helt fantastisk.

Vi hoppas att vi som vanligt är ett stort gäng Torsås OK:are som är med på "Världens största äventyr" och har en härlig vecka tillsammans. Det kommer att finnas flera olika alternativa sätt att bo på. O-ringentorget är vid Fjällräven arena i centrala Ö-vik. Vill man campa så går det att bo centralt på mindre campingytor som är utspridda i staden. Här finns även en del platser med el. Det kommer även att finnas en större satellitcamping utanför staden. (6 km från O-ringentorget)

2018 års etapper:
•Etapp 1: Långdistans, söndag 22 juli, Arena Domsjö
•Etapp 2: Långdistans, måndag 23 juli, Arena Domsjö
•Tisdag 24 juli, Vilodag
•Etapp 3: Medeldistans, onsdag 25 juli, Arena Backsjö
•Etapp 4: Långdistans, torsdag 26 juli, Arena Backsjö
•Etapp 5: Långdistans, fredag 27 juli, Arena Skyttis

På de 2 första etapperna kännetecknas terrängen av kuperad Höga kustenterräng med bitvis svårlöpta områden.

På etapp 3 & 4 möts vi av öppen och mer lättlöpt vildmark. På 3:e etappen kommer vi mestadels att springa utför. Det kommer vara en hel del berghällar, vilket det i och för sig är på de flesta områdena däruppe.

Den 5:e och sista etappen kommer att något snällare och det går fler stigar i området. Det kommer även att bjudas på en del vägvalssträckor.

På samtliga etapper kommer det att vara tekniskt utmanande men det är samtidigt otroligt fin terräng.

Världens största äventyr, O-ringen, flyttar nästa år till Höga kusten. Följ med du också till en fantastisk vecka!
Världens största äventyr, O-ringen, flyttar nästa år till Höga kusten. Följ med du också till en fantastisk vecka!

Nu har vi en härlig vecka på Höga kusten framför oss och här finns mycket att se på vilodagen eller i samband med 5-Dagars. Här finns alldeles fantastisk natur med världens största landhöjning. Skuleberget och Skuleskogens nationalpark är några av utflyktsmålen.

Vi hoppas att bli många blåvita som har en härlig vecka tillsammans.

O-ringens huvudsida

Terräng etapper

Info olika klasser och tävlingar

Boende

Upplevelser

Inspirationsfilm

Jonas Persson, 2018-03-21