Årsmöte torsdagen 15 februari

Torsdagen 15 februari höll Torsås OK sitt årsmöte som denna gången var förlagd till Olofsgården. Här höll vi våra första årsmöten som Torsås Goif:s OL-sektion och de första åren som egen klubb i Torsås OK. Det var alltså "tillbaka hem" på något sätt.

35 Torsås OK:are mötte upp denna kväll och det var skoj att både äldre och nya medlemmar möttes denna kväll. Kvällen började med en tipsrunda inne i Olofsgården för att sedan fortsätta med en god grillplanka.

Kvällen startade med en lurig tipsrunda. Här klurar familjen Ekengren-Karlsson på svaren.
Kvällen startade med en lurig tipsrunda. Här klurar familjen Ekengren-Karlsson på svaren.
35 Torsås OK:are kom till Olofsgården för en trevlig kväll tillsammans.
35 Torsås OK:are kom till Olofsgården för en trevlig kväll tillsammans.

Efter det väntade årsmötesförhandlingarna som förlöpte smidigt. Under övriga frågor informerade Håkan om O-ringen Smålandskusten som mycket troligt kommer att hållas 2022 med Oskarshamn som centralort.

Efter lite fika blev det utdelning av vinster i lotteriet som såldes under kvällen. Många vinster från Ullmax blev det och även några varuvinster. På senare år har vi sett ett bildspel från året som gått. Många av händelserna i klubben under 2017 fick vi se. Det är otroligt många roliga händelser som vi får vara med under ett år med Torsås OK.
Kvällen avslutades med prisutdelning för årets prestationer på tävlingar och träningar. Här kan nämnas att Harriet som haft hand om tävlingsmärken och priser "så länge man minns" nu avsäger sig detta uppdrag. Torsås OK vill ge ett stort tack till Harriet för ett mycket stort arbetet under många, många år. Vi kommer att uppmärksamma och tacka Harriet för detta vid ett senare tillfälle.

harriet och Stig delade ut tävlingsmärken och priser till framför allt många ungdomar. Harriet har i många, många år varit ansvarig för detta och avslutar nu sitt arbete med detta. Ett stort tack till Harriet för ditt stora jobb för Torsås OK!
Harriet och Stig delade ut tävlingsmärken och priser till framför allt många ungdomar. Harriet har i många, många år varit ansvarig för detta och avslutar nu sitt arbete med det. Ett stort tack till Harriet för ditt stora jobb för Torsås OK! Här är det Matilda som får sitt vunna tävlingsmärke.

Extra roligt var att det delades ut så många tävlingsmärken, bl.a. till ungdomar. För att få tävlingsmärke krävs deltagande i tävlingsklass. Stanley Cup som tävlas om på 4 Stanley Cup-träningar under året vanns av Axel Lindström. Föreningskavlen vanns av Anton Lindström, Simon Fogelström och John Fridolfsson.

Det klassiska och fina ungdomspriset Älghornet som instiftats av Allan Höglind vanns av Gustav. Här tävlas det under 4 olika tävlingar som utsetts i förväg. Gustav vann även vandringspriset för vuxna och poängtävlingen för ungdomar. Poängtävlingen för vuxna vanns av Jonas liksom 5-Dagarscupen.

Föreningskavlen som hölls en strålande fin dag i Degerhyltan vanns av Anton Lindström, Simon Fogelström och John Fridolfsson.
Föreningskavlen som hölls en strålande fin dag i Degerhyltan vanns av Anton Lindström, Simon Fogelström och John Fridolfsson.
Hampus Holgersson vann sitt första tävlingsmärke. Grattis!
Hampus Holgersson vann sitt första tävlingsmärke. Grattis!

För att uppmuntra deltagande i Torsås OK:s aktiviteter startades för ett antal år sedan en poängtävling där varje aktivitet ger poäng. Här blev topp 3: 1. Gustav, 2 Lisa och 3 Simon Fogelström. Under kvällen delades även en diger årsskrift ut bland medlemmarna. Ni som inte fått ett ex kan gärna komma till söndagsträningarna. Ni som är långväga kan hojta till senare eller hämta i klubbstugan där de återstående kommer att förvaras.

Skoj var att en del av våra nya orienterare i klubben var med denna kväll och dessutom vann en hel del priser.

Vi hade som vanligt en riktigt trevlig kväll tillsammans och vi vill rikta ett stort tack till Ulla och Lena som organiserade denna kväll!
Nu ser vi fram emot ett spännande år med bl.a. en egen nationell tävling i Övraby 5 maj och ett beslut om arrangerande av världens största orienteringstävling på Smålandskusten. Det första större arrangemanget i klubben är vårt efterlängtade Furubodaläger 10-11 mars. Nu laddar vi!

Jonas Persson, 2018-02-16