Nyheter 2007

Inlägg från slutet av 2007 finns att söka bland här.


 

 
Upptaktsträff. På tisdagskvällen höll vi upptaktsmöte vid stugan inför höstens och vinterns aktiviteter. Programmet började med en rolig foto-OL-tävling som Emma Olsson hade ordnat.
 
 

 
  Emma och Ulla går igenom reglerna för den roliga Fotoorienteringen.  
     
 
Den avgjordes i lag och gick ut på att man genom foton från trädgården skulle söka efter små lappar med bokstäver. Dessa skulle sedan sättas samman till ett ord.
 
 

 
  Sensationellt nog :-) vann följande lag bestående av Elin, Maria och Hans.  
     
 
Senare följde grillning och info om hösten och vintern. Vi ska bl.a. försöka få ihop lag i Blåbärskavlen i Växjö 22/9 och dessutom få med så många som möjligt till Ungdomscupavslutningen i Bodafors 29/9. 070912.
 

 

 
Overaller. Nu är det dags att skicka in en ny beställning på overaller. Ni som inte har hört av er, och vill beställa, måste göra det snarast till Jonas. I samband med detta skickar vi också med overaller med trasiga dragkedjor el. tryck som lossnat. Lämna även dessa snarast till Jonas. 070912.
 


 

DM Långdistans 2/9.
 

Christian på väg mot mål påhejad av Christina och sent startande Sara och Emma.
 
Jönköpings OK stod som arrangör för DM i långdistans under söndagen 2 september. Terrängen som bjöds var relativt detaljfattig och i slutet var det mycket lättlöpt, så det gällde att stå på.
 Det var ovanligt många ungdomar med i år och vi ställde upp med 9 ungdomar från 16 år och yngre. Riktigt roligt! Det var längesedan vi kunde göra detta, och det var ju inte nästgårds precis. Extra skoj var också att Emma Svensson gjorde premiär i tävlingsklass. Hon sprang i D 10 och det var längesedan klubben hade någon deltagare i den klassen. Hon klarade det också på ett bra sätt. Skoj var också att William och Julia sprang i U 3 och båda lyckades bra. Bland övriga ungdomar gick de flesta jämnt och bra. I ungdomscupens klubbtävling trillade många poäng in till klubben denna helg. Nu återstår Medeldistans-DM och sedan avslutningshelgen (28-30 /9) i Vetlanda Team Sportia CUP och det ska bli spännande att se hur många poäng/deltagare vi kan få ihop under resten av cupen. Bland de vuxna utmärkte sig Stig med en 7:e plats i H 65 och Ulla som vann öppen 2 mest. 070903.

 

OL-träning 4/9


 

På tisdagskvällen kommer vi ha en orienteringsträning på Söderåkra-kartan. John Fridolfsson står för banläggningen och vi samlas vid stugan kl. 17.30. Passa på, vi har inte många OL-träningar under hösten. Välkomna! 070901.

 

 


 

 

 

Inbjudan Boda Borg

 
 

 
  Lördagen 15 september planerar vi att åka till Boda Borg. Boda Borg ligger vid Rosenholm utanför Karlskrona där man i lag ska utföra olika uppdrag och äventyr i olika rum. Vi har bokat tid kl. 12-15 och alla är välkomna! Kostnaden är 60:- per person upp t.o.m. 15 år och 75:- över 15 år. Klubben står då för hälften av kostnaden. Anmälan till Ulla Olsson (100 38) senast 8/9! Välkomna! 070830.  


 

Årets Naturpass är avslutat. Hoppas att alla ni som varit ute och Naturpassat i sommar tycker det varit roligt och inte blivit allt för blött i allt regnande. En dragning bland inskickade startkort är gjord och följande vann:

Torsås

Inger Gustavsson 1/2 kg kaffe

Anton Karlsson Gratis Naturpass 2008

Gullabo

K-G Henriksson 1/2 kg kaffe

Maria Johansson Gratis Naturpass 2008 070830.

 

Sprintträning 28/8. På tisdagskvällen genomförde Torsås OK en sprintträning från stugan, faktiskt den första i klubbens historia. Sprint innebär en annorlunda, snabb orientering där kontrolltagningen oftast inte är det svåraste utan vägval och förmågan till beslut i farten är utmaningen. Det var främst ungdomar som kom och provade på banorna som delvis gick i Applerums bostadsområde.
Det passar utmärkt att köra sprint-OL i bostadsområdena nu under bockjaktens första veckor innan vi snart vågar oss ut i storskogen igen.
Även om resultaten inte är det viktigaste på träningarna så kommer här tiderna på deltagarna:
 
Långa banan 2660 meter:
Magnus Lager             20,03
Erik Svensson             21,53
Sara Emilsson             26,04
Emma Olsson             26,47
Sven Persson              28,50
Stephen Svensson       31,19
Andreas Wigertsson     34,53
Tommy Olsson            35,06
 
Korta banan 1900 meter:
Ulla Olsson                19,18
Christian Karlsson      21,52
Emma Svensson        31,41
Lena Persson            43,10   070830.

 

 
 


Höstupptaktsmöte 11/9

Den 11 september, en tisdagskväll, kommer vi ha en träff vid klubbstugan kl. 18.30. Här kommer vi bestämma löpträningskvällar för vintersäsongen, informera, grilla, prata om utflykter och läger för ungdomar mm. Både ung och gammal är välkommen! 070822.
 

 

 

 

     
 

 

 


Sprintträning 28/8

På tisdagskvällen kommer vi ha sprintträning vid klubbstugan kl. 18.00. Passa på att träna under bockjakten då det är svårt att vara ute i skogen. Vi kommer erbjuda en lätt bana och en lite svårare, båda med sportident. Vi hoppas att både ungdomar och "de äldre" vill prova på. Den lättare banan kan man ta som en promenad då den kommer gå på stigar. Välkomna! 070822.
 
 


 

 

 

 
Tävlingshelg i västra Småland. Helgen 18-19 augusti åkte ett gäng Torsås OK-are till Anderstorp för två tävlingar. På lördagen arrangerade Anderstorps OK en medeldistanstävling som ingick i Vetlanda Team Sportia Cup. Dagen efter arrangerade OK Gisle en tävling med samma TC.
 
En av  våra målsättningar på ungdomssidan är att få med så många deltagare som möjligt i ungdomscupen. Denna gång åkte 5 av våra ungdomar med och det gav oss 5 friska poäng i klubbtävlingen. Vi hade ändå många ungdomar hemma och lyckas vi få med oss en stor del av dem kan vi få många poäng, den kapaciteten har vi idag.

De ungdomar under 16 år som tävlade var: Emma Olsson, Emil Nilsson, Sara Emilsson, Maria Johansson och Christian Karlsson.
 
Torsåstältet i väntan på start under lördagen.
 
Erik Svensson deltog också och som vi vet sedan tidigare i sommar är han en baddare på att äta korv.
 
Våra ungdomar samlar på sig mer och mer rutin och de riktiga djupdykningarna blir alltmer sällsynta. Det märktes även denna helg då det blev många ganska jämna lopp.
 
På söndagens tävling var det jaktstart efter lördagens resultat i alla fall för ungdomarna. Tävlingarna kallades således för Smålandsdubbeln.
 
Att delta i ungdomscupen innebär att vi är tvungna att åka på tävlingar långt bort men å andra sidan får vi testa distriktets olika terrängtyper, vilket är mycket utvecklande. En annan följd är att det ibland blir tillfällen att övernatta och ha trevligt tillsammans i gänget.
 
En tradition i samband med övernattningarna är besök på en kinarestaurang. Här testar vi en kinarestaurang i Gislaved. Vi börjar bli lite av experter på Smålands kinakrogar och denna fick betyget klart godkänt.
 
I ungdomscupens klubbtävling har vi nu 11 poäng och då missade vi den enda tävlingen i vår egen region, nämligen vår egen deltävling. Vi hoppas nu att många vill åka med på nästa deltävling som också är Lång-DM. Tävlingen arrangeras av Jönköpings OK och går den 2 september. Vid det tillfället blir det ingen övernattning och första start är kl. 11.00 som tur är. Anmälan ska vara inne absolut senast fredagen 24 september. (Helst tidigare). Vi hoppas på många blåvita kämpar i alla åldrar! 070821.
 

 


Inbjudan till tävlingshelg 18-19 augusti

Anderstorps OK och OK Gisle med VTS-CUP på lördagen


Nu är det dags för höstens första deltävling i Vetlanda Team Sportia CUP. Klubben får poäng för varje ungdom som tar sig runt i tävlingsklass. Tex. D 12 eller H 14.
 


Vi kommer övernatta i OK Gisles klubbstuga, Gislegården, på hårt underlag och har tillgång till kök, dusch och bastu. Anmälan på klubben online
senast torsdagen 9 augusti!

Anmälan även till klubben p g a övernattningen. Lista finns hos Jonas eller ring och anmäl senare.

Vi hoppas på många deltagare från klubben och en trevlig helg tillsammans! Välkomna!
 

 

Ölandslägret. För andra gången åkte vi till norra Öland på läger hos familjen Svensson. Det är fascinerande att vi har så speciell terräng och ett så unikt landskap så nära oss. Det känns nästan som ett annat land.
 
Svenssons tog emot oss på ett fantastiskt sätt. Vi hade tillgång till det mesta i serviceväg: toalett, dusch, kök och ett stort serveringstält.
 
Lena gjorde ett stort jobb med alla måltiderna. Här är en del av gänget samlat för kvällsmat i det stora tältet.
 
I år körde vi två pass. Ett gick i den fantastiska terrängen på Ängjärnsuddenkartan med sanddyner, vita lavar och fantastisk orientering ända till strandkanten. Det andra passet gick på kartan vid Böda Sand där vi utnyttjade Naturpassetkontrollerna som sannerligen inte var lätta.
 
Uppbrott inför första passet i den speciella, sandiga terrängen.
 
Vi hann med en del utflykter också och vi besökte bl.a. Byxelkrok, Löttorp, Byerums raukar, Tujaskogen och Trollskogen.
 
Den äldre delen av gänget vid Byerums raukar i solnedgången. I bakgrunden syns Blå jungfrun.
 
Naturen har skapat otroliga formationer vid Byerum. Här ses en del av Torsås OK-gänget utspritt på raukarna.
 
Emma Svensson poserar vid raukarna. Det är Emma i mitten.
 
Som sig bör med så fina stränder på kilometeravstånd blev det även mycket bad. Vädret blev bättre för varje dag och stranden blev mer och mer befolkad av soltörstande semesterfirare.
 
På vägen mot stranden tittade vi på myrlejon. Här finns faktiskt alla sorter vi har i Sverige. Emma Svensson, Julia och Sara råkade ut för ett väldigt stort myrlejon.
 
Bykrogen i Löttorp var målet för lördagskvällen. De har riktigt fina pizzor och dessutom är de ordentligt stora. Det var inte många som fick ner allt.
 
Så kommer vi till den tragiska delen av lägret. Tyvärr är det några som återkommande vill sabotera för lägerledningen. Bland annat försvann tältgardiner och sattes upp i huset men värst var nog detta:
 
En i lägerledningen ingående persons kalsonger placerades vid vårt lands stolta flagga. Som tur är finns det bildbevis. Lägerledningen kommer svara med lämplig åtgärd när tillfälle ges.
 
Till sist vill vi framföra ett VARMT TACK till familjen Svensson som tog emot oss och fick oss att trivas så bra. Vi kan varmt rekommendera denna nya tradition i klubben för alla som inte har varit med! 070808.
 

 

Overaller. Vi undersöker nu intresset för inköp av fler klubboveraller. Vi vill ha in en intresseanmälan från intresserade under augusti månad.  Det är roligt om vi blir enhetliga och syns så många som möjligt! Hör av er till Ulla eller Jonas. 070801.
Anmälan 5-dagars 2008. Det kan verka tidigt men det är redan dags att planera för nästa års 5-dagars i Sälen. Stugbokningen ska vara klar redan i slutet av augusti. I alla fall om man vill bo ihop med klubben.
5-dagars nästa år lovar att bli något alldeles extra med flera nyheter. Bl.a. blir det fjällorientering på minst en etapp. Det blir lift till starten på en etapp. Boende i stugor för samtliga med bl.a. dusch- och tvättmöjligheter. Även nästa års 5-dagars får också världscupsstatus.
Två etapper kommer gå från vasaloppsstarten i Berga by, två vid Hundfjället och den sista i Lindvallen.
Det ser också ut att bli det största 5-dagars på länge då det redan i somras var 13 800 stugplatser preliminärbokade. Målet för arrangörerna är 18 000 men det kan mycket väl slås.
Bindande anmälningar lämnas till Ulla Olssontel. 100 38.

 

5-dagars 2007. Det är nästan så man måste tro på skrock. Innan 5-dagars skojade vi om att det kommer vara mycket blött eftersom det är det var sjunde år. Det har i alla fall stämt 1986,1993 och 2000. Och jo, vädergudarna hade sparat lite vatten till i år också. Otur för de som gjorde sin premiär på 5-dagars i år. Trots allt vatten och leran var det få sura miner under veckan och varför klaga på det man inte kan påverka.
 
Roligt var det att så många ungdomar var med i Torsåsgänget för första gången under ett 5-dagars. De som gjorde premiär i år var: Anton Sjöholm, Andreas Wigertsson, Maria Johansson, Elin Fridolfsson, Julia Nilsson, Christian Karlsson, Stephen och Emma Svensson. Starkt jobbat i leran samtliga!
 

Torsås egen "ungdoms-camp" under en av solstunderna.
 

Anton och Andreas var båda jättenöjda efter mycket bra lopp den tredje etappen. Här är de fullt upptagna med att gå igenom dagens bravader.
 
Nytt för året var ett pris, "dagens grej", som vanns av någon som blivit förtjänt av detta antingen genom bra prestationer under tävlingen eller något som hänt vid sidan av. Under torsdagens "kycklingkväll" röstades "årets grej" fram av samtliga i klubben.
 

Första dagens grej gick till de kriminellare delarna av klubben. Stig och Harriet fick den för en springnota på en kinakrog i Vadstena. Efter det var det inga Torsåslöpare som besökte staden.
 

Ohotad etta i Årets grej blev Erik Svensson. Han fick det för att ha kämpat i skogen i 3 timmar under andra etappen. Han orkade knappt ta sig i mål och kastade sig fram för att stämpla, något han missade och försökte liggande målstämpla. När han väl lyckats blev han liggande på sidan en bra stund. Oroliga funktionärer kontrollerade om det fanns några livstecken. Efter ett kort svar blev han liggande på rygg i lera ett par minuter till. Utpumpad som han var lyckades han ändå trycka i sig 4 korvar och en läsk på rekordtid. Enligt egen utsago åt han kort därefter 2 korvar till. Kort sagt en mycket värdig vinnare.  Grattis Erik!
 
Mycket glädjande är att vi varje år är så många som åker iväg och tävlar på 5-dagars. I år var vi faktiskt största klubb i alliansen. Otroligt! Det blev till slut 30 löpare från klubben som var med och deltog.
För att få plats under kycklingkvällen måste vi nu för tiden använda 2 tält.
 

Det ena av två tält under kycklingkvällen. Roligt var att Torsåskändisen "Radio-Ola" var med och kalasade. Han har under många år ansvarat för ljudet under 5-dagars och de andra stora tävlingarna som SM, 10-mila m.fl.

 
Vad gäller resultaten har många ungdomar gått framåt under veckan. Det är mycket lärorikt att prova på olika slag av terräng.
Årets tips vanns av Björn Norrliden som var en placering från det tippade resultaten. Det blev ett välkommet tillskott till  studentkassan. 5-dagarscupen vanns av Jonas efter en hård finalkamp med Hans.
 

Det finns olika sätt att ladda upp inför ett lopp. Här är det Emil och Hans som laddar på sitt sätt.
 

Fritidssysselsättningarna under ett 5-dagars är oändliga för den som orkar. En av sysselsättningarna är "Spexet" dit några av klubbens ungdomar sökt sig. Årets tema var på "Pirates of the Caribbean". Här är det kapten Långstrump, kapten Mellanstrump och kapten Sprintstrump som är ute på skattjakt.
 
Till sist får vi tacka för en, som vanligt, trevlig vecka tillsammans och vi hoppas att vi ses i Sälen 2008! 070729.

 

Ölandslägret 2007. 3-5 augusti är det dags för årets Ölandsläger uppe i trakterna runt Böda. Vi kommer vara hos familjen Svensson som har en stuga strax norr om Böda med närhet till havet. Här finns goda möjligheter för camping med både tält och husvagn. Tillgång till dusch och toalett finns också i stugan.
 
Vi kommer köra två OL-pass (kanonterräng utlovas) men det vi lägger mest krut på är bad, utflykter och samvaro i gänget. Det finns två bad i området som håller världsklass, Byerum (västra sidan) eller Böda sand (östra sidan). Man kan välja vilket man vill beroende på väder.
 

 
För de som vill finns möjlighet att åka upp tidigare eller stanna kvar efter lägret. Anmälan till Svenssons 220 97 eller Jonas 106 21 senast söndagen 29 juli. 070719.
 
Tjust 2-dagars. En liten rapport från "vardagen" inom orienteringen. Vi var ett gäng från Torsås OK som åkte till den trevliga och anrika tävlingen Tjust 2-dagars. Man vet aldrig vad som väntar och i år åkte vi till Överum och den mycket kuperade och vackra terrängen där. Här följer ett par bilder som visar hur vacker den svenska sommaren kan vara på en alldeles "vanlig" plats. 070715.
 

Från vår campingplats fick vi se en dubbel och väldigt stark regnbåge. Det måste betyda extra mycket tur...
 

Vi hörde vatten forsa hela tiden på campingen. Andra dagen gick vi och utforskade det. Vi fann en vacker bäck med vattenfall och forsar. Man tror nästan man är i en regnskog...

 

5-dagars. Som vanligt är det en stor trupp från Torsås OK som åker på 5-dagars. Få klubbar har en så stor procent av klubbens medlemmar med på detta jätteevenemang. I år är 19 anmälda i förväg men det kan bli 11 löpare som springer direktbana. Det innebär hela 30 löpare totalt från klubben. Imponerande!
Särskilt roligt är det att så många nya gör premiär i 5-dagars. Vad gäller placeringar kan vi kanske vara med ganska långt fram i en del klasser. Vi har i år en hel del som springer kortklass eller motionsklass.
 Som vanligt hoppas vi på en trevlig vecka med bl.a.  5-dagarscupen, tips, kycklingkväll, spex, trevligt samkväm samt naturligtvis härliga tävlingar. Vi ses på "Torsåsgatan" i Östergötland! 070719.

 

Sommarkväll vid stugan. Traditionsenligt hade vi en sommarkväll vid stugan denna gång på torsdagskvällen 12 juli. Uppslutningen var imponerande med över 40 Torsås OK:are. Roligt med så stor uppslutning och att vi träffas alla, gammal som ung.
Vi hann med en hel del trevliga aktiviteter denna kväll. Det började med tipsrunda som följdes av mångkamp bestående av flera svåra grenar.
 

Det var många som sökt sig till stugan. Här är Björn i fiskartagen.
 
Efter en hård kamp som vanns av vår nye medlem William Kinberg grillade vi och pratade och hade allmänt trevligt. Sedan följde fika som aktivitetskommittén ordnat. Efter fikat följde information om bl.a. den närmaste framtiden.
 

Ordföranden Håkan informerar den stora skaran vid lägerelden.
 
Vi tackar alla som hjälpt till med den trevliga kvällen, allt från tipsrundan till fika och tävlingar. 070715.
Tjoget 2007. Trots regn mest hela tiden lyckades vi ta oss runt godkända samtliga i laget. Vi sprang i år väldigt stabilt och låg oftast mellan 60-70:e plats. Som bäst var vi uppe på en 58:e plats.
 

Förberedelser inför kommande utmaningar i Torsåstältet.
 
Det började i dur då Annie Lennartsson startade väldigt bra på förstasträckan. Hon hade 47 minuter på 7,2 km. Mycket bra! Sedan rullade det på med säkra lopp och särskilt roligt var det att våra nya Tjogetlöpare Stephen och Maria gjorde det så bra! Starkt jobbat!
Efter Anna Henrikssons damsträcka på 7:e låg vi 67:a.
 

Emil var klart blötast av de blåvita kämparna efter 8 km simning?
 
Det fortsatte stabilt under natt och morgon och till slut hamnade vi på en 66:e plats efter att vår nya sistasträckslöpare Daniel Emilsson med ett bra lopp fört oss i mål.
 

Daniel Emilsson för oss i mål efter sammanlagt 11 mil i de tuffa Kostaskogarna.
 
Vi måste vara mycket nöjda med årets Tjoget då vi för det första klarade oss runt utan felstämpling, något som drabbade hela 14 lag. Dessutom måste 66:e plats av 90 startande vara klart godkänt.
Vi måste också berömma funktionärerna i Lessebo och EVOK som återigen svarade för ett mycket fint arrangemang trots de tuffa väderförhållandena.
Tack alla för härliga kämpatakter i de blöta Kostaskogarna och tack för stödet från våra trogna supportrar på plats!
Nu laddar vi för nästa höjdpunkt: 5-dagars i Östergötland! 070708.

 

Sommarkväll 12 juli. Torsdagen 12 juli är klubbens alla medlemmar välkomna till klubbstugan till trevligt samkväm.
 

 
Vi samlas kl. 18.00 och det bjuds på:
  • Tipsrunda
  • Tävlingar
  • Information om sommaren mm.
  • Klubben bjuder på fika
OBS!  Ta med eget att grilla och dryck därtill! 070705.

 

Fasta kontroller sommaren 2007. Torsås OK kommer under sommaren ha 31 fasta kontroller ute på Gullabokartan. Man kan göra egna banor om man vill men det finns banförslag i klubbstugans glasveranda färdigtryckta. Mallkarta med samtliga kontroller finns också. Kontrollerna består av en röd/vitmålad bräda med en liten nummerlapp. Kontrollerna kommer sitta ute ungefär till 10 augusti. Det finns inga riktigt lätta kontroller då vi inte vill ha kontroller ute vid stigarna så länge. Dessutom kan man prova på svårare kontroller på träning när man inte har bråttom. 070705.


 

Ungdomsträning 9 juli. Måndagen 9 juli kör vi en ungdomsträning för ungdomar 14 år och yngre. Samlingstid är kl. 17.30 vid stugan. Vi ger lite nya tips och tar en kartpromenad tillsammans, går genom skogen med hjälp av kompass. Sedan kan man prova några kontroller på egen hand. 070705.


 

Tjoget 2007. Så är det dags för en av årets stora utmaningar för klubben, nämligen Tjoget. Vi har återigen lyckats få ihop ett eget lag med endast Torsås OK-löpare. Detta trots att några av de "vanliga" Tjogetlöparna inte är med i år. Dessutom är det längesedan vi ställt ett så ungt lag på benen. Vår huvudmålsättning är som vanligt att i första hand gå runt godkända allihop. Det är en nog så svår uppgift att få 20 löpare att gå klockrent.
 
Här följer lite info för löparna: Vi har som vanligt inget campingtält utan endast klubbtältet på TC. I klubbtältet hänger varje löpares nummerlapp och på den även löparens sportidentpinne. Vi har även i år klubbens pinnar så ni behöver inte använda era egna. Det är viktigt att alla kollar att bricknumret stämmer med startlistans nummer.
Kolla kodsiffror noggrant och hoppa inte över några kontroller! Kolla ljussignal vid varje kontroll då det kan vara någon annan löpares pip som hörs. Skalan är 1:10 000 för samtliga och man får inga lösa kontrollbeskrivningar.
I banlängden ingår ca. 400 meters snitsling. Det finns två olika sistakontroller så kolla kodsiffran noggrant även där. Glöm inte heller att målstämpla! Utgående löpare kontrollerar att rätt karta tagits. (Vi har i år startnummer 60)
 
Ni som inte deltar i laget är mycket välkomna att stötta laget. Tjoget är en riktig folkfest och en rolig upplevelse! På söndagen finn det även några öppna banor om man är intresserad.
 
Nedan följer laguppställningen. Vi återkommer snart med ungefärliga tider då man måste vara beredd att starta.
Nu kör vi!! 070703.  

 

 

Träningsläger i Oskarshamn. Årets träningsläger genomfördes i Oskarshamn och vi bodde i SOK Viljans fina klubbstuga. Vi hann knappt komma fram innan vi spelade en brännbollsmatch där planen inte riktigt ville räcka till. Det blev flera besök uppe i skogen och bollen ville inte komma ner från en stor tall.
 

Emma Svensson måttar ett slag i den prestigefyllda brännbollsmatchen.
 
På lördagen körde vi två pass, ett från stugan och ett på Djurhultskartan sydväst om Oskarshamn. På förmiddagen körde vi en teknikövning med linje-OL följt av en kontrollplockning och på eftermiddagen en vanlig bana. Båda passen gick i mycket fin, detaljrik terräng.
 
Som brukligt är så fanns det tid för bad även på detta läger. I år var det en skogsgöl med ett "hopptorn" i en tall och även en gunga i trädet som var favoritstället.
På lördagskvällen körde vi en del spel och lekar.
 

Emil och Maria spelade twister i en rekordlång match som till slut fick brytas utan segrare.
 

Emma Olsson gör en fin kanin under en av lekarna.
 
På söndagen avgjordes för andra året i rad en lagtävling med massor av kontroller av olika svårighetsgrad att besöka. Här gällde det att fördela kontrollerna på ett smart sätt mellan deltagarna i lagen. För att öka spänningen hade Christina gjort huvudbonader i rött, blått och vitt för att sklija lagen ute i skogen.
 

Här ses de tre lagen innan start.
 

Det vita laget vann den prestigefyllda kampen. Segrade gjorde Erik Svensson, William Kinberg, Elin Fridolfsson och Björn Norrliden.
 
Till ett läger hör också en del "bus" och frågan är om inte ledarna, i form av Christina och Ing-Marie, vann den kampen. Ingen misstänkte att de kunde ligga bakom ris i sovsäckar mm. Flera stackare (däribland jag) blev oskyldigt anklagade.
 
Flera roliga saker hände som brukligt är. Det letades kontroller man redan tagit och någon (hmm) tog i ett handtag som denne tidigare hade kladdat ner med tandkräm. Somliga straffas......
 

Under hela lägret svarade ledarna för en fantastisk service med god mat, skjuts mm.
 
De som ställde upp var: Ing-Marie, Lena och Anders, Christina och Göran. Dessutom stöttade Ulla i planeringen på hemmaplan. Tack för ett jättejobb och gott humör under lägret!
Dessutom vill jag tacka hela gänget för den fina presenten. Det värmer verkligen!
Tack för ett trevligt läger och jag hoppas vi ses på tävlingarna i sommar! 
Jonas. 070618.


 

Efter varje löpare står en ungefärlig tid då man bör vara beredd att starta. Det kan alltså bli senare men för säkerhets skull måste ni vara beredda. Bilresan tar ungefär 1 timme. Dessutom tar det tid att gå till TC + omklädning. Räkna själva ut er avfärdstid. TC är på Kosta flygfält öster om Kosta. Kör mot parkering! 070605.


 

  1.   7,2 Annie Lennartsson

15.00

  2.   3,8 Erik Svensson
15,45
  3.   2,6 Stephen Svensson
16,15
  4.   8,1 Jonas Persson
16,35
  5.   2,4 Maria Johansson
17,29
  6.   6,2 Magnus Lager
17,49
  7.   4,4  Anna Henriksson
18,39
Natt 8.   7,7 Håkan Johansson
01,39
Natt 9.   5,6 Hans Gottfridsson
02,41
Natt 10. 5,2 Stig Karlsson
03,41
Gryning 11. 6,5 Göran Henriksson
04,31
  12. 2,8 Tobias Wigertsson
05,25
  13. 7,6 Linn Lennartsson
05,45
  14. 3,9 John Fridolfsson
06,45
  15. 5,0 Daniel Persson 
07,15
  16. 8,1 Emil Nilsson
07,15
  17. 6,8 Håkan Algotsson
08,11
  18. 3,3 Roland Sandholm
08,11
  19. 4,8 Björn Norrliden
08,31
  20. 8,0 Daniel Emilsson
08,31

 


 

Friluftsdag i Gullabo. Så har vi återigen arrangerat en friluftsdag för Gullabo skola med hjälp av handslagetpengar. Två banor, en inskolningsbana och en lite svårare, erbjöds. Båda banorna hade sportidentkontroller. Elever från förskolan till åk. 6 ställde upp. Imponerande var det främst av förskolebarnen som trots sin unga ålder klarade av det hela på ett mycket bra sätt. Flera mycket bra insatser gjordes också av elever i andra åldrar.
Sammanlagt ställde 57 elever upp och flera av lärarna var också ute på banorna. Det är roligt att kunna visa eleverna "riktig" orientering med bra karta, sportidentkontroller mm. 070611.
 

Emma Olsson tar emot pris i D 16-klassen.
 
Dessutom har Mikael, Emma och Erik sprungit mycket bra hela tiden i inskolning även om inte sammandraget räknas där.
 
Det roligaste av allt var nog ändå att vi mycket överraskande blev största klubb i ungdomens 5-dagars. Vi har inte ens varit i närheten av tidigare. Nu vann vi knappt före Nybro OK med 65 starter mot 63.
 

Vi hade lottat fram Maria, William och Christian som tog emot vandringspriset i klubbtävlingen.
 

Stor glädje i Torsåsgänget!!
 
Nu hoppas vi att alla trevliga ungdomar hänger på träningar, tävlingar och läger i sommar och lär känna resten av klubben.
 
Vi vill också tacka alla som ställt upp och kört och stöttat ungdomarna på plats. Tack även till de som "skuggat" ungdomarna vid behov. 070611.

 

Ungdomens 5-dagars. Så har vi genomfört årets ungdomens 5-dagars och vilken succé det blev!! Vi har fått med rekordmånga ungdomar i år och även många helt nya som efter bara några veckor har gått framåt oerhört mycket. Hur skoj som helst!
 
Dessutom har enskilda löpare svarat för många fina insatser både på etapper och i sammandraget.
 
Sista etappen svarade Nybro OK för på ett fint sätt och vi fick en underbar kväll med finfint väder i Svartbäcksmåla. U 5-dagars är förresten ett utmärkt sätt för ungdomarna att prova på orientering och se att det finns en hel del unga orienterare i närheten.
 
Några av de fina resultaten den sista etappen svarade följande för: Maria Johansson vann sista etappen i HD 13-16 L med den minut. Där slutade Andreas Wigertsson 3:a, Sara Emilsson 4:a och Julia Nilsson 5:a bland 13 löpare. Julia Nilsson slutade 2:a i sammandraget. Starkt som nykomling och som 13-åring! Maria hade här varit 2:a i sammandraget om hon varit med en etapp till. (Hon hade 3). Christian Karlsson slutade 5:a i H 12 på sista etappen och i sammandraget, och har imponerat med sin jämnhet hela 5-dagars.
 
Tobias Wigertsson blev 2:a både i sammandraget och på etappen i H 16. Här missade tyvärr Emil Nilsson en given totalseger då han hade 3 etappsegrar men missade sista etappen p g a Englandsresan för 9:orna. Stephen Svensson svarade för veckans bästa insats då han på ett mycket bra sätt klarade en svår H 14-bana. I D 16 slutade Emma Olsson 4:a i hård konkurrens. 070611.

 

Föreningskavlen. Föreningskavlen genomfördes i år i Höga Sand i ett skönt sommarväder. Hela 7 lag med en del förstärkningar från familjen Swartz-Sandgren och Björn Linnersjö.

 
Segrande lag Lena Swartz  
  Sara Emilsson 78,08
  Björn Linnersjö  
2 plats Emma Olsson  
  Emma Svensson 78,29       
  Måns Sandgren  
3 plats Tommy Olsson  
  Maria Johansson

81,82

  Jonas Persson  
4 plats Christian Karlsson  
  Steffen Svensson

90,70

  Johan Swartz  
5 plats Lena Swartz  
  William Kinberg

101,59

  John Fridolfsson  
6 plats   Stig Karlsson  
  Andreas Wigertsson 111,87
  Tobias Wigertsson  
7 plats

Ulla Olsson

 
  Julia Nilsson

114,83

  Björn Norrliden  
 
Första sträckans löpare på startlinjen.
 
Segrande lag: Lena Sandgren-Swartz, Sara Emilsson och Björn Linnersjö.
 

Bra kämpat i sanden bland myrlejon och myror. /Från arrangörerna  Magnus, Eva , Percy. 070611.

.

Träningsläger i Oskarshamn. Fredagen 15 juni till söndagen 17 juni arrangerar Torsås OK sitt årliga ungdomsläger. Denna gång ska vi bo i SOK Viljans klubbstuga utanför Oskarshamn och prova på den speciella terrängen med en hel del stenhällar.
Vi kommer bo på hårt underlag och genomföra 3 träningspass. Dessutom hoppas vi kunna bada om vädret tillåter och även leka lite.
Kostnaden för lägret är endast 100:- och då ingår frukostar och mat, övernattningar och kartor med banor. 070601.
Anmälan senast 6 juni till:
Lena 22097 eller Jonas 106 21

 

Friluftsdag i Gullabo. Fredagen 8 juni håller Torsås OK i en friluftsdag för Gullabo skola. Det är andra gången som vi gör detta, allt med hjälp av handslagetpengar.
 Det kommer finnas två olika banor att välja på för eleverna, en inskolningsbana och en lite svårare. Båda kommer att springas med sportidentstämpling. Vi hoppas på en trevlig dag med bra väder i Gullaboskogarna. 070601.

 

Nu har årets Naturpass dragit igång! Naturpasset är en lättare form av orientering där allmänheten får möjlighet till trivsamma skogsvistelse och välbehövlig motion. Ute i skogarna runt Torsås och Gullabo finns ett antal orienteringskontroller. De flesta kontrollerna är lätta, några lite kluriga. Du kan besöka kontrollerna när du vill och i valfri takt. Naturpasset kosta 60 kr och kan köpas på Apoteket i Torsås, biblioteket, Matsleven i Gullabo samt i klubbstugan. Om du hämtar Naturpass i klubbstugan, skriv då upp antalet du tagit och betala till Anna Henriksson. 070520.

 

Ungdomens 5-dagars. Under andra etappen, arrangerad av Ålems OK, gjorde flera av Torsås OK:s löpare sina första lopp helt på egen hand. Erik Karlsson, Mikael Johansson, Elin Fridolfsson och Emma Svensson.

Elin Fridolfsson stämplar i mål efter första loppet på egen hand.
 
Vi hade dessutom två löpare som gjorde debut i orientering: William Kinberg och Elin Adolfsson. Även denna etapp hade vi otur med sjukdomar. Vi ställde upp med 12 löpare och hade 3 kvar hemma. Till tredje etappen i Emmaboda har vi hela 17 löpare anmälda. Vi får hoppas att alla kan ställa upp då, det skulle vara skoj med ett så stort gäng i Emmabodaskogarna.
 

Stephen Svensson spurtar i mål på andra etappen i klass H 14. 070519.


 

Öppet hus i klubbstugan 19 maj. På lördagen 19 maj var det dags för öppet hus i klubbstugan. Vi hade en otrolig tur med vädret och slapp regnet som väntade till eftermiddagen. Istället fick vi strålande solsken och friska vindar. Man vet aldrig hur mycket folk som kommer vid sådana här tillfällen men vi hade ganska mycket folk stora delar av öppettiden.
 

Loppisen var välbesökt och solen strålade.
 
Loppisen var det stora dragplåstret och den drog t.o.m. folk redan 1 1/2 timme innan vi öppnade. Men i klubbens anda fanns det också möjlighet till rörliga aktiviteter också. De som ville kunde gå en tips- och bingorunda eller ta en cykelbingorunda. Dessutom sålde vi naturpass både i Torsås och Gullabo. För de som ville ta igen sig fanns även möjlighet till fika.
 

Rositas familj passade på att fika och njuta av det fina vädret.
 
Klubben vill passa på att tacka Tommy och framför allt Ulla Olsson som ansvarade för den lyckade dagen. Ett tack även till de som ställde upp under öppet hus-dagen. 070519.

 

Gökotta 2007. På Kristi himmelsfärdsdag hade klubben sin traditionella gökotta. Som brukligt så anordnade Maj-Britt även i år arrangemanget. I år gick utflykten till det välkända utflyktsmålet Iglasjön. Här har vi tidigare haft många träningar på Skärgölskartan.
 Här anordnades tipsrunda och vi gjorde även upp en värmande brasa, kring vilken vi njöt av medhavd fika.
 

Vi hade som vanligt trevligt på gökottan. I år vid den vackra rastplatsen vid Iglasjön.
 
Väderrapporterna lovade regn men så blev det inte och tyvärr kanske det skrämde iväg några. Vi kan dock rekommendera klubbens gökotta som nu är en mångårig tradition. Vi hoppas att många vill åka iväg mot hemligt mål 2008. Vi passar också på att tacka Maj-Britt för årets trevliga gökotta. 070519.

 

 

Anmälan 5-dagars 1 juni. Missa inte att sista ordinarie anmälan till 5-dagars i Östergötland är 1 juni. Ni som endast betalt anmälningsavgiften måste även betala in campingavgiften senast 1 juni om ni vill ha boende med klubben!! Kom med på sommarens höjdpunkt och bli en del av Torsåsbyn i 5-dagarsstaden. 070509.

 

Öppet hus hos Torsås OK. Lördagen 19 maj har klubben öppet hus i klubbstugan. Från kl. 11- 14 är det stor loppmarknad. Vi kommer också ha information om klubbens verksamhet. Det finns även möjlighet att gå en bingo & tipsrunda eller prova på en cykelbingorunda. Fika kommer också ordnas i stugan. Tipsa bekanta och få fler att handla eller röra på sig denna dag! Välkomna! 070509.

 

Gökotta. På Kristi himmelsfärdsdag, torsdagen 17 maj, håller Maj-Britt traditionsenligt i årets gökotta. En nyhet är att vi samlas vid klubbstugan. Klockan 8 ses vi med egen fika och åker mot hemligt mål. Missa inte denna tradition när naturen är som finast! 070509.

 

 

Nybörjarkursen. Lördagen 28 april avslutades årets nybörjarkurs i Torsås OK med en "riktig" orientering på Söderåkrakartan. Deltagarna fick på avslutningsdagen prova på att stämpla med sportidentpinnarna. Det fanns två banor att välja på, en lättare med glada och sura gubbar och en lite svårare där kontrollerna låg bredvid ledstängerna. Allt klarades av på ett mycket bra sätt av de nya orienterarna.
Mycket glädjande var att hela 16 deltagare var med denna sista dag och tidigare på kursen var det 12 stycken. Det var länge sedan vi var så många. 070430.
 

Förberedelser innan start vid kraftledningen i Övraby, en klassisk startplats för OL-träningar.
 
Roligt var också att vi hade deltagare i olika åldrar, allt från 8-åringar till vuxna.
 

De två yngsta, Erik Karlsson och Mikael Johansson, i full fart mot nästa kontroll.
 

Här är hela gänget efter loppet. De som sprang sista dagen var: Johanna Strand, William Kinberg, Ing-Marie Fridolfsson, Emma Jensen, Marita Emilsson, Sara Emilsson, Maria Johansson, Elise Hjelm, Julia Nilsson, Jon Eriksson, Erik Karlsson, Emma Svensson, Mikael Johansson, Ellen Petersson, Elin Fridolfsson och Christian Karlsson.
 
Efter loppet var det dags för fika i klubbstugan och vi körde tidningsleken innan det var dags för avslutande information om klubbverksamheten.
 

Vi körde tidningsleken vid "lägerelden". Här har Mikael tidningen i högsta hugg.
 
Vi hoppas nu på att en hel del av deltagarna vill vara med på klubbens träningar och ungdomens 5-dagars som är en bra fortsättning efter kursen. Vi vill också passa på att tacka de klubbmedlemmar som hjälpt till med denna rekordstora nybörjarkurs. 070430.

 

 

Teknikträningar. På torsdagskvällarna kör vi teknikträningar precis som ifjol. Varannan gång med kontroller utsatta av ledare och varannan gång utan. Det finns övningar som ger mycket även utsatta kontroller. Vi har satt en gräns så att nybörjare får stå över dessa träningar. Alla som springer från gul bana (HD 12-svårighet) och svårare är välkomna. (Även alla vuxna i klubben) Det vore roligt om många kom dessa tillfällen då det är en del jobb bakom dessa träningar. Dessutom kan alla öva upp nya saker. Temat första gången är höjder. 070421.

 

Ungdomens 5-dagars. Med början tisdagen 8 maj börjar årets ungdomens 5-dagars. Etapperna går i tur och ordning i Alstermo, Ålem, Emmaboda, Kalmar och Nybro. Vi hoppas få med så många ungdomar som möjligt på dessa tävlingar, bl.a. våra nybörjare. Anmälan ska lämnas senast vid etappen 1 vecka innan aktuell etapp. Till första etappen måste anmälan vara hos Jonas (106 21) senast måndagen 30 april. 070426.

 

Nybörjarkurs 21,22 och 28/4. Lördagen 21 april drar Torsås OK igång en ny nybörjarkurs i orientering. Vi träffas i klubbstugan kl. 10.00 och slutar ca. 13.00 vid alla tre tillfällen. Tipsa gärna nya tänkbara orienterare! Vi har satt en gräns från åk 3 men om man har vuxens sällskap eller kan en del sedan tidigare kan man vara yngre. Även vuxna är välkomna! Anmäl gärna till Jonas 106 21 eller Lena 220 97.Vi är lite kort om folk dessa dagar så om ni har möjlighet att hjälpa till hör av er till Jonas eller Lena. Nummer som ovan. 070413.
Funktionärsfika! Alla välkomna på kaffe och tårta i stugan den 16/4 kl. 19.00. Tävlingsledarna Percy och Eva. 070413.
Stortävling i Gullabo. Så har vi då äntligen arrangerat en ungdomscuptävling och vilken skillnad det blir i deltagarantal. Till slut blev det ca. 780 deltagare som provade på den utmanande Gullaboterrängen.

Det var gott om folk på TC under hela tävlingen.
 

Sista kontrollen som lurade en del löpare. Det var orientering ända in i mål.
 
"Som vanligt" hade vi tur med vädret och solen strålade hela dagen. Många deltagare var mycket positiva till det fina, kompakta TC:t och även terräng och banor.
I framförallt ungdomsklasserna var konkurrensen stenhård men även övriga klasser hade stora startfält.
 

Marcus Andersson från Nolaskogsarna var ofin nog att vinna H 14. Bäste smålänning och segrare i den första deltävlingen i Vetlanda Team Sportia Cup blev Eric Hansson, Nässjö OK. Trea blev Olof Hedberg, Ronneby OK.
 

I D 14 segrade Elin Svensson, Nässjö OK före Agnes Adolfsson, Vimmerby OK och Agnes Leo, Bredaryds SOK.
 
Resultaten i övriga ungdomsklasser blev följande:
D12: 1. Elin Berglin, OK Dacke. 2. Johanna Tovesson, OK Orion. 3. Eirin Andersson, Vimmerby OK (Segrare i VTS-Cup)
H 12: 1. Jakob Wahl, IK Vista. 2. Jakob Riis, Gamleby OK. 3. Philip Persson, OK Orion.
D 16: 1. Anna Gustafsson, Jönköpings OK. 2. Therese Carlsson, Jönköpings OK. 3. Beatrice Gustavsson, OK Bävern.
H 16: 1. Oscar Carlsson Eksjö SOK. 2. Pontus Petersson, Lessebo OK. 3. Petrus Elgsten, Eksjö SOK.
D 18: 1. Therese Klintberg, Eksjö SOK. 2. Julia Frisk, OK Orion. 3. Lisa Lindström, Bredaryds SOK.
H 18: 1. Oskar Ljungqvist, Kexholms SK. 2. Adam Sandstedt, Eksjö SOK. 3. Emil Gunnarsson, Eksjö SOK.
 
Många mycket bra tider presterades av ungdomarna i den tekniska och omväxlande terrängen.
 

Förste nummerlappslöpare i mål var Philip Persson, OK Orion.
 
Nytt för oss var bl.a. radion och speakerprogrammet, vilket fungerade utmärkt. Dessutom var det nytt med offsettryckt banpåtryck. Vi vill rikta ett stort tack till den mycket duktige speakern Peter Andersson och till Kalmar radioamatörer som hjälpte till att höja arrangemanget.
Mycket glädjande är att vi fått in flera nya Torsås OK:are som arrangörer och de gjorde ett kanonjobb. Flera av de nya hade också ledande befattningar. T.ex. gjorde Tony Emilsson en mycket bra insats som TC-chef, Ulla Olsson var ansvarig för den fina markan som sålde massor under dagen.
 

Ulla Olsson, Marita, Britt och Ida med pojkvän i det stora försäljningstältet.
 
Lena Ericsson var ansvarig för barnpassningen som var mycket uppskattad. Anders Svensson hade hand om överdrag och transporter till start mm. Vi har nu nytt material till duscharna och där var Ingemar Wahlström och Boris Lennartsson ansvariga. Dessutom var Tommy Olsson med nästan överallt och hjälpte till. Kennert Fridolfsson hand om grillningen och Ing-Marie gjorde ett gott arbete i markan.
Att "de gamla" i klubben drar ett stort lass tar vi nästan som självklart om man får det. Hur som helst ett mycket stort tack till alla som hjälpte till att dra detta stora arrangemang i land. Nu har vi både en hel del nytt material och nya erfarenheter för framtiden.
 

De nya duscharna som passerades på väg till start.
070408.

 

Torsås OK Tävling påskafton 070407. Funktionärslista. 070326.

 


VTS-CUP SMOF JUNIOR
Långdistans
Lördagen den 7 april 2007

Långdistans
Lördagen den 7 april 2007
Klicka här för tävlingslänkar!

Välkommen till härlig vildmarksterräng!
 

 

Vandringspris Kalmar OK 8 april. Klubben satsar i år extra på att få med så många som möjligt på vandringspristävlingarna. Det är 4 tävlingar som valts ut och de 3 bästa resultaten räknas. Ungdomarnas vandringspris är det berömda älghornet. För att vara med i tävlingen om vandringsprisen krävs att man springer tävlingsklass t.ex. D 14. Trots att det är dagen efter vår egen tävling måste vi passa på att delta nu när en tävling går så nära. Missa inte denna första deltävling!!  Du bör anmäla dig senast torsdagen 29 mars. I nödfall fredag 30 mars (Du bör då höra av dig till Harriet Karlsson om att du anmält dig). 070327.

 

Skogsarbete 14-15 april. Helgen 14-15 april arbetar klubben med att ta hand om vindfällen. Detta innebär arbete med motorsågar men även övriga kan göra nytta med att dra ihop massaved mm. Ta med motorsåg ni som har , oömma kläder och fika. Samling kl. 8.00 vid Faurecias lilla parkering (söder sida om Bergkvaravägen. Detta är ett bra tillfälle att bättra på klubbens ekonomi. 070316.
Trotjänare slutar. En av klubbens verkliga trotjänare, Inga-Britt Höglind, slutar nu efter många år som kassör i Torsås OK. Det är många timmar som hon lagt ner på klubbarbete genom åren och alltid med gott humör. Vid klubbens välbesökta upptaktsmöte avtackades hon med blommor och presentkort och vi är verkligen skyldiga henne ett STORT tack! 070315.

Inga-Britt Höglind framför klubbstugan. 070315.

 

 

Provlöpning-tävlingsmöte tisdagen 27 mars. Vi har gjort en ändring i programmet och har provlöpning tisdag kväll kl. 17.00 och framåt i Gullabo. Efter det är det ett tävlingsmöte på TC i Gullabo kl. 18.30. Samling för de som önskar gemensam färd vid klubbstugan kl. 16.40. 070321.

 

Upptaktsmöte 11/3. Söndagen 11/3 har vi upptaktsträff. Vi samlas i klubbstugan kl. 10.00 för en lättare fika med information om kommande säsong. Därefter väntar provlöpning av banor i Gullabo. Troligen är det en del snö kvar men vi kör ändå. Vi har inte många tillfällen kvar att provlöpa då tävlingar är "i vägen". 070308.

 

Anmälningsstopp 5-dagars. Nästa anmälningsstopp till sommarens höjdpunkt är 1 mars. Efter det är sista anmälningsstopp 1 juni. Observera att i år anmäler man och betalar själv direkt vid anmälning via hemsidan www.oringen.com. Camping är dock inte nödvändigt att boka och betala än.
Vi hoppas att vi som vanligt blir ett stort blå-vitt gäng som har trevligt tillsammans! 070217.

 


 

Snöpuls. Vi drar nu igång snöpulsträning igen. Vi kör lördagen 17/2 kl. 11.00 och söndagen 25/2 kl. 10.00. Vi samlas vid klubbstugan och åker till Övraby för att snöpulsa, därefter njuter vi av bastu och bad på Möre hotell. 070212.


 

Tävlingsträff 24/2. Lördagen 24 februari har vi en tävlingsträff med start i stugan kl. 10.00 då vi kollar läget med alla. Om möjligt p.g.a. snön åker vi sedan ut till TC i Gullabo. Det är viktigt att alla ansvariga kommer. Alla övriga är också välkomna till träffen. Väl mött! 070211.
 

Ny ordförande. Efter söndagens första möte för den nya styrelsen så har vi till slut en ny ordförande. Det är Håkan Algotsson som ställer upp efter mycket funderande. Vi är tacksamma för att Håkan till slut ställde upp och vi i klubben ska göra vad vi kan för att underlätta arbetet.

Klubbadressen blir hos vår sekreterare Roland Sandholm, allt för att sprida arbetet.
Till ny kassör efter Inga-Britt Höglind valdes Ulla Olsson. Ing-Marie Fridolfsson valdes till vice ordförande. Ledamöter i styrelsen är Jonas Persson och Boris Lennartsson. Ersättare är Björn Norrliden och Stefan Karlsson. 070207.

 

Årsmötet 2007. Lördagen 27 januari hölls Torsås OK:s årsmöte på Torshammar. Där hade klubben också sina första årsmöten när vi var en sektion i Torsås GoIF. Ca 35 medlemmar deltog i mötet. Årets årsmöte innebär flera förändringar i styrelsen och även i flera kommittéer. Percy Olausson slutade som ordförande för klubben efter 5 år som ordförande. Vi tackar Percy för det arbete han lagt ner under dessa år! Dessutom gratulerar vi Percy till 50 år fyllda.
 


 

Dessutom slutar vår kassör sedan många år, Inga-Britt Höglind, i styrelsen. Valda till styrelsen blev för två år: Jonas Persson (omval) samt Håkan Algotsson och Ing-Marie Fridolfsson (nyval). Till ersättare valdes Björn Norrliden och Stefan Karlsson.
Årsmötet uppdrog till styrelsen att försöka lösa tillsättandet av en ordförande då det vid årsmötet inte fanns någon kandidat som tackat ja.
Årsmötet startade annars med sedvanlig, klurig tipsrunda av Lars Johansson.
 

Emil Nilsson med sin syster Julia, som är en av klubbens nya medlemmar, på tipsrundan.
 
Efter god mat följde prisutdelning flera av ungdomarna tog tävlingsmärken. Bland priserna i övrigt kan nämnas att älghornet gick till Emma Olsson. Hon vann även damernas poängtävling. Emil Nilsson vann ungdomarnas poängtävling. Stig Karlsson de vuxnas poängtävling. 5-dagarscupen vanns av Hans Gottfridsson och Stanley Cup av Jonas Persson.   Föreningskavlens segrande lag bestod av Eva Olausson, Tobias Wigertsson och Magnus Lager.
 

Pristagarna bland klubbens ungdomar: Emma Olsson, Stephen Svensson, Anton Sjöholm, Tobias Wigertsson och Emil Nilsson.
 
För ett år sedan beslutade klubben att starta en poängtävling där ungdomarna får poäng för allt deltagande i klubbens aktiviteter. Där räknas allt som t.ex. träningar, tävlingar, arbete med stugan och tävlingar, läger och utflykter. Allt för att stimulera deltagande i klubbens alla aktiviteter. Här följer en lista över ungdomarnas samlade poäng under året. De tre första belönades med presentkort på sportartiklar. Nu börjar 2007 års poängtävling så det är bara att börja samla poäng för Torsås OK:s ungdomar. 070130.
 
Resultat Poängtävling 2006

poäng

1. Emma Olsson 

225

2. Emil Nilsson 186
3. Tobias Wigertsson 96
4. Björn Norrliden 93
5. John Fridolfsson 89
6. Daniel Emilsson 68
7. Stephen Svensson 62
8. Ida Johansson 53
9. Andreas Wigertsson 50
10. Susanna Olausson 47
11. Erik Svensson 46
12. Anton Sjöholm 44
13. Elias Dalberg 34
14. Emma Svensson 20
15. Linn Lennartsson 17
16. Elin Fridolfsson 16
17. Annie Lennartsson 15
18. Julia Nilsson 11
19. Mikael Johansson 10
20. Therése Wiberg  9
21. Angelina Thorlin 8
22. Lisa Martinsson 6
      Rebecca Johansson 6
      Charlotta Olausson 6
25. Erik Karlsson 5
26. Lovisa Lidén 4


 

 

Bingopromenader. Varje söndag fr o m den 14 januari t o m den 25 mars mellan kl. 10-11. 070121.


 

Ungdomsläger Eksjö. Helgen 2-4 februari deltar 2 Torsås OK-are på Småland OF:s stora ungdomsläger i Eksjö. Det är Emil Nilsson och Emma Olsson som ska testa på äventyren i Höglandsskogarna. I år är det första gången klubbens ungdomar deltar i distriktets eller 6-klubbsalliansens u-läger under vintern. Detta är något som vi tror mycket på. Dels är det ett avbrott i den vanliga löpträningen, dels är lägren ett jättebra tillfälle att lära känna ungdomar från andra klubbar. Det är bra inte minst för ungdomar från mindre klubbar som kanske inte har jämngamla kamrater i hemmaklubben. 070121.

 

Januari
v. 01
ti 2 Löpträning kl. 18.30
to 4 Löpträning kl. 18.30
sö 7 Styrelsemöte kl. 19.00
v. 02
må 8 6-klubbsmöte kl. 18.30 i Kalmar
ti 9 Löpträning kl. 18.30
to 11 Löpträning kl. 18.30
fr 12 Ungdomsläger i Emmaboda Se info till höger
lö 13 Ungdomsläger i Emmaboda
Träningshelg i Nybro
Se info till höger
sö 14 Provlöpning Gullabo kl. 10.00 vid klubbstugan Se info till höger
Träningshelg i Nybro
Bingopromenaderna börjar kl. 10-11
v. 03
ti 16 Sista dagen för anmälan till Eksjös u-läger
2-4 februari.
Löpträning kl. 18.30 Fika: Ing-Marie
to 18 Löpträning kl. 18.30
sö 21 Bingopromenad kl. 10-11 Inga-Britt & Allan
v. 04
ti 23 Löpträning kl. 18.30 Fika: Emil
to 25 Löpträning kl. 18.30
lö 27 Årsmöte kl. 13.00, Torshammar
Se info till höger.
sö 28 Bingopromenad kl. 10-11 Marita & Håkan
v. 05
ti 30 Löpträning kl. 18.30 Fika: Magnus

 

Vi välkomnar ytterligare ett nytillskott! Rosita och Stefan fick den 9 januari en dotter. 070111. 


 

Provlöpning 14/1. På söndag 14/1 provlöper vi banor till tävlingen i Gullabo igen. Vi samlas kl. 10.00 vid klubbstugan för gemensam transport. Vi hoppas att många ställer upp! Välkomna! 070111.
Ungdomsläger. Helgen 12-14 januari deltar klubbens ungdomar på två läger. Emma Olsson åker till Smålands OF:s stora läger i Nybro. Till 6-klubbsalliansens läger i Emmaboda åker Stephen Svensson, Anton Sjöholm, Julia Nilsson och Elin Fridolfsson. Vi hoppas de får en trevlig helg och hittar orienteringskompisar i de andra klubbarna. Lägren vänder sig till deltagare under 16 år. 070111.
 


 

Årsmöte 2007. I år kommer vi att hålla årsmötet 27 januari kl. 13.00 på Torshammar. Observera att i år är årsmötet på en lördag. Vi kommer traditionsenligt ha årsmötesförhandlingar och prisutdelning. Vi hoppas också att tipsrundan återkommer även i år. Vi hoppas på ett välbesökt möte. Välkomna! 061213.
 


 

Tränings- och tävlingsprogram 2007 Kompletteringar i fetare stil. 070327.

To

           15/2 

Löpträning sporthallen

17/2

Snöpuls  Samling klubbstugan 11.00. Snöpuls därefter bad på Möre hotell. 35:- vuxna. 30:- under 15 år.

Ti

20/2

Löpträning sh- fika
To

22/2

Löpträning sh

25/2 

Snöpuls  Samling klubbstugan 10.00.
Snöpuls+bad.
Senaste anmälan till u-läger i Lessebo.
Ti

27/2

Löpträning
To

 1/3

Löpträning

Fr-Lö

 2-3/3

Ungdomsläger Lessebo

 4/3

OK Pan  Långdistanstävling
Ti

 6/3

Löpträning

To

 8/3

Löpträning

11/3

Upptaktsmöte klubbstugan 10.00 med info om säsongen. Därefter provlöp om vädret tillåter eller annars annan träning.
Ti

13/3

Löpträning 
To

15/3

Löpträning 

17/3

FK Vittus   Medel

18/3

OK Orion   Lång/Medel

Ti 

20/3

Löpträning

To

22/3

Löpträning

25/3

Provlöpning  Gullabo   Samling klubbstugan 10.00
Ti

27/3

Provlöpning  Gullabo   Samling klubbstugan 17.30
To

29/3

Löpträning

31/3

OK Skogsfalken    Lång

 1/4

OK Skogsfalken   Medel
v 14   ARBETE MED VÅR TÄVLING   

 7/4

ARRANGERANDE AV TORSÅS OK:S TÄVLING

 8/4

Kalmar OK    Lång Vandringspris

 9/4

Målilla OK   Lång
To

12/4 

Löpträning

14/4

IK Hakarpspojkarna   Lång   SKOGSARBETE kl. 8.00

15/4

IKHP   Medel   SKOGSARBETE kl. 8.00   Styrelsemöte kl. 19.00
Ti

 17/4

OL-träning. Samling 17.30 vid stugan Björn/John
To

19/4

OL-träning. Samling 17.30 vid klubbstugan Björn/John

21/4

NYBÖRJARKURS
OK Stigen   Lång
OK Vilse   Lång
Ti

24/4

OL-träning. Samling 17.30 vid klubbstugan. Göran
To

26/4

Teknikträning. Samling 17.30 vid klubbstugan

28/4

NYBÖRJARKURS  med Ungdomsmöte med föräldrar.
OK Vivill   Lång

29/4

Ålems OK   Stafett
Ti

 1/5

OK Bävern/OK Njudung   Lång   VTS-CUP Vandringspris
To

 3/5

Teknikträning  Samling 18.00 vid klubbstugan

 5/5

FK Finn   Lång
Anneberg   Medel

 6/5

Markaryds FK  Lång
Tenhults SOK  Lång
Ti

 8/5

U 5-dagars      Alstermo
To

10/5

Teknikträning

13/5

Stanley Cup Roland
Ti

15/5

U 5-dagars   Ålem
To

17/5

Gökotta. Samling kl. 8.00 vid klubbstugan
Teknikträning. Samling 18.00 vid klubbstugan

19/5

Öppet Hus vid klubbstugan. "Prova på-OL", Cykelbingo, Tipspromenad, Loppis mm.

20/5

Stanley Cup Stig K.
Ti

22/5

U 5-dagars    Emmaboda
To

24/5

Teknikträning

27/5

Värend GN Sprint-DM VTS-CUP
Ti 29/5 U 5-dagars   Kalmar
To 31/5 Teknikträning
 3/6 Stanley Cup Anna H.
Ti  5/6 U 5-dagars   Nybro
On  6/6 Föreningskavlen
To  7/6 Teknikträning
10/6 Stanley Cup Håkan Algotsson
Fr-Sö 15-17/6 U-läger   Torsås OK
30/6 OK Dacke   Medel
 1/7 OK Dacke  Lång Vandringspris
 2/7 Styrelsemöte kl. 19.00
On  4/7 Havs-OL   Karlshamn
To  5/7 Havs-OL   Karlshamn
Lö-Sö 7-8/7 TJOGET   Lessebo
Ti-On 10- 11/7 Tjust 2-dagars Gamleby   Lång
To 12/7 Sommarträff vid stugan
Må-Fr 23- 27/7 5-dagars   Östergötland
   

Anmälningsstopp 5-Dagars:      1/3  och    1/6

29/7

Vimmerby OK/Hässleby SOK   Lång

Fr-Sö 3-4-5/8 Prel. Ölandsläger Böda för hela klubben. Mer info senare.
11/8 Eksjö SOK   Lång
12/8 Eksjö SOK   Medel
18/8 Anderstorps OK   Medel VTS-Cup
19/8 OK Gisle   Lång
25/8 SOL Tranås   Medel
26/8 Hultsfreds OK   Lång
Fr 31/8 Västerviks OK   Natt-DM    VTS-CUP
2/9 Jönköpings OK   DM Lång   VTS-CUP
8/9

OK Reftele   DM Medel   VTS-CUP

9/9 OK Reftele m.fl.   DM Stafett
16/9 Alstermo IF   Lång   Vandringspris
Ti 18/9 Löpträning kl. 18.30
To 20/9 Löpträning kl. 18.30
22/9 Växjö OK   Blåbärskavlen   U-stafett
23/9

Växjö OK   Medel

Ti 25/9 Löpträning kl. 18.30
To 27/9 Löpträning kl. 18.30
Fr 28/9 Bodafors OK   Natt   VTS-CUP avslutning
29/9 Bodafors OK   Lång   VTS-CUP avslutning
30/9 Vittuskavlen   U-stafett
Ti 2/10 Löpträning kl. 18.30
To 4/10 Löpträning kl. 18.30
6/10 Städdag i stugan
7/10 Skillingaryd   Medel
Ti 9/10 Löpträning kl. 18.30
To 11/10 Löpträning kl. 18.30
13/10 OK Skogsfalken   Medel
14/10 OK Skogsfalken   Medel
Lö-Sö 28/10

Smålandskavlen   SOK Viljan

28/10 Smålandskavlen   SOK Viljan
Bingopromenad   Periodens första
To 1/11 Löpträning
Ti 6/11 Löpträning
To 8/11 Löpträning
10/11

Stugdag     Arbete + städning Kl. 9.00

11/11 Bingopromenad
12/11 Löpträning
On 14/11 Löpträning
17/11 Novemberkonferens Vrigstad
Ungdomsläger IKHP
18/11 Ungdomsläger IKHP
Bingopromenad
19/11 Löpträning
On 21/11 Styrelsemöte Kl. 19.00
Löpträning
25/11 Bingopromenad
26/11 Löpträning
On 28/11 Löpträning
3/12 Löpträning
On 5/12 Löpträning
9/12 Avsägningar från kommittéer och uppdrag i Torsås OK. Meddela senast idag.
10/12 Löpträning
On 12/12 Löpträning   Luciafika
17/12 Löpträning
On 19/12 Löpträning