O-ringen 2022 i Uppsala

Nu närmar sig första anmälningsstoppet till nästa års höjdpunkt- O-ringen i Uppsala. Senast 1 november är det 20% billigare anmälan och vet man att man ska med är det lika bra att anmäla sig.

Har du anmält dig till 2020 års O-ringen så har anmälan automatiskt flyttats fram till 2022 om du inte avsagt dig den. Vi är i dagsläget 13 anmälda och blir gärna ännu fler!

Torsås OK ställde upp med en stor trupp i Kolmården i somras. Vi hoppas att många vill ställa upp i
Torsås OK ställde upp med en stor trupp i Kolmården 2019. Vi hoppas att många vill ställa upp i "Världens största äventyr" i Uppsala sommaren 2022.

Även campingplatserna blir dyrare för varje anmälningsstopp. Vi har även en annan viktig anledning att anmäla så fort som möjligt och det är möjligheten att få elplats på campingen om man så önskar. En nyhet för året är att mindre sektioner med elplatser kommer att varvas med mindre sektioner med platser utan el. Detta möjliggör att klubbar som väljer platser i olika kategorier (och bokar senast 1 juni) ändå kan bli placerade på samma område och i så stor utsträckning som möjligt på samma gata. Obs! Dock ej på samma sektion.
Det finns även möjlighet att boka camping halv vecka. Man kan även boka en extra stor campingruta. Glöm inte att betala anmälningsavgifterna i samband med anmälan annars försvinner den.

Man kan även dela plats med någon klubbkompis om man vill eller boka en halv campingruta om man inte behöver en hel. O-Ringenstadens camping är belägen vid Ultuna söder om Uppsala C- 4 km med cykel och 7 km med bil. Campingen byggs upp runt Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). O-Ringentorget ligger mitt i O-Ringenstaden på bara några minuters avstånd från alla campingområden. Bussar till alla etapper avgår från O-Ringentorget och till etapperna är det mindre än 5 km cykel- och gångavstånd härifrån. När O-ringen i Uppsala skjöts upp ströks en etapp i Östuna en bra bit utanför Uppsala. Nu är samtliga etapper i Uppsalas närhet.

O-ringen är hela orienteringsvärldens största flaggskepp med massor av härliga upplevelser och gemenskap. 2022 kommer vi att få uppleva ett O-ringen i helt fantastisk terräng och för ovanlighetens skull svag kupering. Kombinationen av väldigt detaljrikt, tekniskt och svag kupering borde passa oss i Torsås OK som handsken. Vi kan verkligen rekommendera våra nyare medlemmar att anmäla sig till ”Världens största äventyr”. O-ringen har historiskt varit en stor grej i Torsås OK och vi har alltid fått med stora delar av klubben på jättetävlingen. Det hoppas vi att vi kan uppnå även 2022.

2019 års nyhet att tävlingarna startar på måndagen vecka 30 fortsätter. Det innebär att första etappen går måndagen 25 juli. Vilodagen är på onsdagen 22 juli och sista etappen går alltså lördagen 30 juli.

2022 års etapper:
•Etapp 1: Förlängd medeldistans Nåsten, måndag 25 juli, Arena Pattons hage
•Etapp 2: Långdistans Nåsten, tisdag 26 juli, Arena Pattons hage
•Onsdag 27 juli, Vilodag (Elitsprint)
•Etapp 3: Långdistans Norra Lunsen, torsdag 28 juli, Arena
•Etapp 4: Medeldistans Lunsen, fredag 29 juli, Arena Flottsund
•Etapp 5: Långdistans Lunsen, lördag 30 juli, Arena Flottsund

Etapp 1 och 2 kommer att gå i finfin terräng i Nåsten med omgivningar. Det är ett av Uppsalas populäraste strövområden med stadsnära vildmark. Terrängen präglas av små höjdskillnader med mindre mossar som omsluter de lättlöpta och mer detaljrika hällmarkerna. Här gick sista etappen 1980 då Uppsala senast arrangerade som en del av oss minns.
Etapp 3, Norra Lunsenetappen går i fantastisk terräng!
Etapp 4 och 5 kommer att gå i Lunsen. Det är ett av Sveriges finaste orienteringsområden som du bara måste uppleva. Terrängen är som hämtad ur en saga med ett myller av småskurna höjder, mossar täckta av skvattram och renlavsbeklädda hällar. Trots sin närhet till Uppsala består Lunsen till största delen av orörd, stiglös vildmark. Men i området runt arenan och i norra delen finns också ett större antal stigar som kommer användas för banor som behöver ledstänger. För de svårare banorna gör den lätta kuperingen att utmaningen handlar mer om ”tankens skärpa” än ”kroppslig möda”. Det blir med andra ord spännande orientering i en fantastisk och njutbar terräng. Om det är Sveriges finaste får du själv avgöra 2022

fantastisk terräng väntar i Lunsen.
fantastisk terräng väntar i Lunsen.
Kycklingkvällen är en viktig och trevlig tradition under O-ringen.
Kycklingkvällen är en viktig och trevlig tradition under O-ringen.

Uppsala, Sveriges fjärde största stad, bjuder på storstadens rika utbud av aktiviteter och upplevelser, med småstadskänslan i behåll. Här är det nära till det mesta. T.ex. den majestätiska domkyrkan och det mäktiga slottet på Kasåsens högsta höjd. Fascineras av samlingarna på Gustavianum och Carolina Rediviva eller Evolutionsmuseet. Eller bara strosa längs Fyrisåns natursköna omgivningar. Här finns också flera fina naturbad, och även ett av Sveriges största äventyrsbad på Fyrishov. Gamla Uppsala med gravhögarna är också ett utflyktsmål av rang.

Under O-Ringen 2022 kommer du att kunna ta del av mängder av sommaraktiviteter och underhållande evenemang. Allt från konserter i stadens trädgårdar och parker till mindre utställningar och visningar. Ta med cykeln! Campingen och O-Ringentorget ligger på bekvämt cykelavstånd till såväl stadens utbud av aktiviteter som utflykter i den stadsnära naturen.

Nu har vi O-ringen i Uppsala framför ögonen under vinterns träningspass. Häng med på ett makalöst fint orienteringsäventyr och vi hoppas att bli många blåvita som har en härlig vecka tillsammans!

O-ringens huvudsida

Tävlingssidan

Jonas Persson, 2021-10-06