Arrangörer till vårträningarna

Denna OL-säsong blir som ni vet väldigt speciell. Det är dock skönt att vi håller på med en utomhusidrott i dessa tider. Vi har alla möjligheter att köra OL-träningar på hemmaplan så länge man är frisk och inte har några symptom. För att kunna springa orientering under vår/sommar ,när det är som bäst, måste vi alltså arrangera träningar. Vi har ju ett gäng med kartor att välja bland och med omväxlande terrängtyper. Mer om kartorna i nyhet inom kort!

Vi har ju till årets säsong kommit överens om att vi kör anmälningar via Eventor för att ha kolla på hur många som kommer till varje träning. Vi kör nu samma sak med anmälan av arrangörer till våra träningar. Det ligger nu ett stort antal möjliga träningstillfällen i Eventor dit ni kan anmäla intresse. Det gäller både söndagar och en del kvällar. Vi försöker i första hand att fylla söndagsträningarna men man vill ju gärna orientera flera gånger i veckan när det är som finast så kan vi lösa fler tillfällen är det kanon. Ni anmäler er via Eventor genom att logga in och gå in under länken "Klubben" och sedan "Klubbaktiviteter". Där väljer du/ni ett datum som passar er. I aktivitetslistan längst till höger står det "Anmäl". Klicka där och anmäl dig och skriv ev flera arrangörsnamn om ni är flera som håller i träningen. Är det så att det enda tillfälle du kan är upptaget kan du kontakta den som skrivit upp sig då och byta.

De förslag på träningstillfällen som ligger i Eventor nu är följande:

OL-Träning söndag 29 mars
OL-Träning tisdag 31 mars
OL-Träning söndag 5 april
OL-Träning söndag 19 april
OL-Träning onsdag 22 april
OL-Träning söndag 26 april
OL-Träning söndag 3 maj
Stanley Cup/Föreningskavle söndag 10 maj
Stanley Cup/Föreningskavle söndag 17 maj
OL-Träning torsdag 21 maj
Stanley Cup/Föreningskavle söndag 24 maj
Stanley Cup eller Föreningskavle söndag 31 maj

I maj månad är det ett antal helger där det ska arrangeras Stanley Cup eller Föreningskavle. Här är det alltså krav på 4 banor och att Sportident ska användas. I övrigt väljer man själv ambitionsnivå. Om man vill kan man t.ex. lägga en söndagsträning med teknik eller banor och sedan fortsätta med samma kontroller och köra en ny träning en kväll i veckan efter.

Vi kan mycket väl lägga till eller ta bort träningar efter behov. Vi kan också få till samarbete med grannklubbarna och någon gång träna med dem. Under påskhelgen är det t.ex. på gång ett samarbete med grannklubbarna här längs länsgränsen med en 3 dagars träningsserie. Mer om detta framöver.

För att vi ska få till ett bra träningsprogram kan det vara nödvändigt att man arrangerar 2 gånger under vårsäsongen. Skriv gärna upp er flera tillsammans som kan arrangera så går det lättare. Vid möjlighet försöker vi att hjälpas åt med inplocket av kontrollerna efteråt.

Vill man ha hjälp med banläggningen alt OCAD kan man få hjälp av Jonas om man är tidigt ute med frågan.

Nu ser vi fram emot fina OL-träningar på våra kartor under våren!

Bild från en välbesökt Stanley Cup-träning vid Skarptorpet på Söderåkrakartan. Välkomna till fina OL-Träningar i vår!
Bild från en välbesökt Stanley Cup-träning vid Skarptorpet på Söderåkrakartan 2019. Välkomna till fina OL-Träningar i vår!

Jonas Persson, 2020-03-22