Säsongen är igång

Sverigepremiären var som vanligt i samband med Panvåren. Det bjöds på 3 tävlingar, fredag till söndag. Helgen startade med en nattävling i Degeberga där 600 löpare kom till start. Här var det masstart som gällde. Ingen från klubben deltog här.

På lördagen gick en medeldistans på underbara kartan Äspet-Yngsjö där vi ofta varit på våra Furubodaläger. Här kom hela 1470 till start i den mycket detaljrika och lättlöpta terrängen. Torsås OK ställde här upp med 6 löpare. Simon Fogelström lyckades bäst med en 17:e plats av 48 i H 18. Att det gick snabbt i terrängen visade hans kilometertid som var 5.52, ändå var Simon 6 minuter efter segraren. Imponerande!
Catrine slutade 21:a av 49 i D 45 efter ett bra lopp.

Söndagens långdistans överraskade genom att ha samma start som under lördagens tävling. Vädret var denna dag otroligt fint med tanke på årstiden. Torsås OK ställde upp med 4 löpare där ingen fick till något riktigt bra lopp. 1310 löpare startade i denna långdistans vilket gör att under helgen sprang hela 3380 löpare. Otroligt! Nu är i alla fall ännu en härlig orienteringssäsong igång och att starta i ett sådant fantastiskt område ger mersmak.

Nu närmast väntar vårt kära Furubodaläger kommande helg. Därefter har OK Orion dubbeltävlingar 14-15 mars där vi under lördagens långdistans tävlar om klubbens vandringspris. Vi ses på tävlingarna framöver!

Simon Fogelström tar klivet in i den nya säsongen.
Maria på väg mot mål i den mycket öppna terrängen på strandkartan Äspet-Yngsjö.