Vårracet 16-17 mars

Helgen 16-17 mars gick årets Vårrace i OK Orions regi. Under lördagens långdistans tävlade vi om klubbens vandringspris. Det blev några framskjutna placeringar för Torsås OK. Framför allt Lisa lyckades riktigt bra då hon vann nya klassen D 18 med hela 3,5 minuter. Då ska sägas att hon bommade en del också. Riktigt starkt! Stort grattis Lisa!
Simon Fogelström som också tagit steget upp i en ny klass, H 18, placerade sig högt upp med en fjärdeplats av 10 löpare.
Magnus Olsson slutade 6:a av 18 i Öppen 8 och Håkan blev 8 av 13 i H 65. Nämnas kan också att Simon Waxegård gjorde sitt första lopp i klassen H 14. Bra jobbat! Arne var tuf och sprang i H 21.

Under söndagen var det en medeldistans med samma arena. Denna dag kom 6 Torsås OK:are till start. Simon F kom denna dag 6:a av 11 och Emma Olsson 8 av 15 i Ö 8.

Roligt att säsongen nu är igång på allvar. Det enda som man skulle kunna önska skulle vara att vi är fler som åker på tävlingar då de är så nära. Förra helgen var vi ändå 33 som deltog på Furubodalägret. Hoppas det det kommer!

Lisa tog en betryggande seger i D 18. Starkt då det endast är det treje loppet i klassen. Grattis från alla i Torsås OK!
Lisa tog en betryggande seger i D 18. Starkt då det endast var det tredje loppet i klassen. Grattis från alla i Torsås OK!

Jonas Persson, 2019-03-17