Kanonstart i Sverigepremiären!

Årets Sverigepremiär gick som vanligt hos OK Pan-Kristianstad och det blev en folkfest med riktigt stora startfält. Fantastiskt fin orientering bjöds det på också. Man behöver bara nämna att årets arena var förlagd till Furuboda så förstår alla orienteringsvänner att det var drömterräng, om än mycket jobbigt i sanddynerna.
Massor av orienterare från framför allt Sverige, Norge och Finland ställde upp i de stora startfälten. Följande antal ställde upp i de olika tävlingarna: Natt (792), Medel (1587), Lång (1159), Stafett (söndag, 300). Imponerande och rekord! Dessutom gick en trailrun på sammaplats under lördagen.

Tävlingarna började på fredagskvällen med en nattävling på Balsberget. Här väntade en helt annan terräng mot strandkartorna söder om Åhus. Torsås OK hade två startande under natten och det var Simon Fogelström och Lisa. Jaktstart med gafflade banor var det som gällde. Både Simon och Lisa tar nu steget upp i H och D 18. Spännande! Lisa slutade på en stark 3:e plats bland 21 startande endast 5 sekunder från segern. Simon hade tätkänning mitt i loppet men tyvärr gjorde en bom att det till slut blev en 26:e plats av 38 startande.

På lördagen väntade en medeldistans i Furubodaterrängen. Här bjöds det som sagt på riktigt rolig orientering i den detaljrika terrängen. Denna dag lyckades Jonas bäst i H 50 med en 8:e plats bland 69 startande, 3,20 efter segraren. Lisa slutade på en 14:e plats bland 36 startande i D 18.

Under söndagen avslutades helgen med en långdistans och Lisa slutade här 7:a av 24 startande, drygt 6 minuter efter. Här var det en större bom som hindrade en riktigt vass placering. Jonas slutade denna gång på 11:e plats av 47 startande. Simon blev 18:e av 29 i tuffa H 18, ca 10 minuter efter.

I år fick vi vara med om en snöfri premiär och vi fick uppleva fantastisk orientering. Sverigepremiären är värd fler starter från klubben. Kanske ska vi göra en klubbresa med gemensamt boende nästa år?
Nu är premiären avklarad och närmast väntar underbara Furubodalägret och helgen efter OK Orions Vårracet med 2 tävlingar 16-17 mars.

Lisa lyckades bra under helgen med flera bra lopp.
Massor av orienterare invaderade Furuboda! Över 3800 starter i orienteringsklasserna blev det. Imponerande! Nästa helg intar vi i Torsås OK Furuboda och flera av de fina platserna vid kusten.
Jonas på väg från startpunkten. Bäst lyckades han på medeldistansen med en 8:e plats.