Kursdag 2 februari i Växjö

Smålands OF bjuder som varje år in till en kursdag med många olika inriktningar. Kursdagen hålls i år i Växjö lördagen 2 februari.

De olika spåren är:

VÄRDEFRÅGOR I VÅR FÖRENING Klassindelningssystemet i svensk orientering ifrågasätts. Behöver ledarna i Smålandföreningarna se klassystemet med andra ögon utifrån inriktningen i Strategi 2025? Lyssna på Michael Westin och Mattias Ågren som bl a tar upp perspektivet barn/förälder/ledare-vilket fokus har vår förening? Christoffer Davidsson är ungdomsansvarig i HV71. Han föreläser om hur en HV71 har ändrat sin syn när det gäller ungdomsarbetet med utgångspunkt från forskning på Linnéuniversitetet i Växjö. Vi kommer också arbeta med vilka värderingsgrunder vi har inom Småländsk orientering.

BANLÄGGNINGSKURS - UNGDOMSBANOR
Anna Ekbring och Magnus Svensson håller i banläggningskursen med inriktning mot ungdomsbanor.
Banläggningens grunder – vad innebär de olika färgerna i bansvårighet, fokus kommer att ligga på grön-orange svårighet.
Vad det finns för regler att rätta sig efter vad det gäller mark, vilt m.m.

GRUNDKURS I OCAD
P-O Derebrant går igenom dom grundläggande funktionerna i OCAD, exempelvis vilket ritverktyg används till vad. Teori varvas med praktik. Detta gäller kartritnings-OCAD vilken vi bara har en licens av i klubben. Fler än Jonas kan dock samsas om samma dator om det finns fler intresserade.

TÄVLINGSLEDARUTBILDNING
Roland Nilsson, Oskarshamn, SOFT tävlingscoach, går igenom tävlingsledarens olika uppgifter.
- Grunder för arrangemang – Metodik inkl organisation.
- Planering. Val av nivå och distans. Arena, banor och starter mm
- Marknadsföring, intern och extern information, inbjudan och PM.
- Funktionärsvård
- Genomförande. Riskhantering och jury.
- Efterarbeten

ATT ARRANGERA EN PREOTÄVLING
Roger Andersson, Hallands OF och Pahn Gardhem är kursledarna på PreO kursen. Kursledarna går igenom allt du behöver veta om hur man arrangerar en PreO tävling. Kursdagen avslutas med en praktisk övning.

MEDIAKURS - PRESSANSVARIG
Göran Carnander, generalsekreterare för alla SM-tävlingar som genomförts i Småland 2018 ger Er kunskap om hur pressen får information inför Era kommande arrangemang. Kursen är en förmiddagskurs och kan med fördel kombineras med Speakerkursen på eftermiddagen.

SPEAKERKURS
Lars Nordgren, Eksjö är en välbekant röst för oss smålänningar. Lars var bl a speaker på några SM-tävlingar som arrangerades i Småland under 2018. Lars kommer ge tips på vad du som speaker ska tänka på inför och under en tävling. Denna kurs är obligatorisk för 2019 års Pölder Cup arrangörer. Kursen är en eftermiddagskurs och kan med fördel kombineras med Mediakursen på förmiddagen.

I anslutning till lunchen kommer Smålands Skogskarlar, Smålands Skogsflickor samt Smålands Orienteringsförbund att dela ut priser till våra duktiga aktiva. SM-vinnarna samt pristagarna i Pölder DM Cup kommer att premieras. Stipendier från Skogsflickorna och Skogskarlarna kommer att delas ut. Sist men inte minst kommer ”Årets orienterare” att få pris.

Anmälan senast 20 januari till Jonas

Inbjudningshäfte samtliga utbildningar

Inbjudan Värdefrågor i vår förening

Inbjudan PreO- Att arrangera en PreO tävling

Inbjudan Banläggningskurs - ungdomsbanor

Inbjudan Grundkurs i OCAD

Inbjudan Mediakurs-pressansvarig

Inbjudan Speakerkurs

Inbjudan Tävlingsledarutbildning

Jonas Persson, 2019-01-14