O-ringen 2019 i Kolmården


Nu drar det ihop sig till första anmälningsstoppet till nästa års höjdpunkt- O-ringen. Senast 1 november är det 30% billigare anmälan och vet man att man ska med är det lika bra att anmäla sig. Vi har även en annan viktig anledning att anmäla så fort som möjligt och det är möjligheten att bo tillsammans på C-ortscampingen. Vi har kommit överens om att boka elplatser på campingen och det måste alla göra om vi ska kunna bo tillsammans. Det gäller alltså även om man tältar. Man kan ju även då ha nytta av el… Man kan även dela plats med någon klubbkompis om man vill eller boka en halv campingruta om man inte behöver en hel. Så boka så snabbt ni kan då platserna med stor säkerhet kommer att ta slut. Om man inte har möjlighet att springa hela veckan kan man även hitta andra möjligheter med några eller en etapp. Det finns både 3-Dagars och etappstart t.ex.

O-ringen är hela orienteringsvärldens största flaggskepp med massor av härliga upplevelser och gemenskap. 2019 har vi väldigt nära då vi ska bo i Norrköping och springa i den vilda och fina Kolmårdsterrängen. Det är alltså ett jätteläge att göra sitt första O-ringen! Vi kan verkligen rekommendera våra nyare medlemmar att anmäla sig till ”Världens största äventyr”. O-ringen har historiskt varit en stor grej i Torsås OK och vi har alltid fått med stora delar av klubben på jättetävlingen. Det hoppas vi att vi kan uppnå även 2019 då det är närmare än på länge.

Torsås OK-truppen under O-ringen i Höga Kusten 2018. Vi hoppas på många Torsås OK:are även 2019 i Komården!
Torsås OK-truppen under O-ringen i Höga Kusten 2018. Vi hoppas på många Torsås OK:are även 2019 i Komården!

C-ortscampingen kommer att vara på Himmelstalund, samma camping som förra gången O-ringen gick här 1987. Det blir 2500 platser på fina gräsfält och dessutom nära till stadens möjligheter.

En nyhet för året är att tävlingarna startar på måndagen vecka 30 och det blir den 22 juli. Vad gäller tävlingarna går samtliga etapper i Kolmårdsskogarna. Vilodagen är på onsdagen 24 juli och sista etappen går alltså lördagen 27 juli.

2019 års etapper:
•Etapp 1: Långdistans, måndag 22 juli, Arena Grosvad
•Etapp 2: Långdistans, tisdag 23 juli, Arena Grosvad
•Onsdag 24 juli, Vilodag (Etapp 3 MTB-O)
•Etapp 3: Långdistans, torsdag 25 juli, Arena Yxbacken
•Etapp 4: Medeldistans, fredag 26 juli, Arena Yxbacken
•Etapp 5: Långdistans, lördag 27 juli, Arena Yxbacken

Etapp 1 och 2 kommer att gå i finfin terräng norr om Finspång. Båda etapperna är i långdistans. Här möts vi av relativt lättlöpt tallskog med en hel del berghällar.
Etapp 3, Kvillingeetappen går i relativt flack, detaljfattig och snabblöpt Kolmårdenterräng. De längre banorna kommer dock in i ett detaljrikt, labyrintliknande område där finliret måste fram.
Den fjärde etappen kommer att gå i Jursla Gammelskog. Här går veckans medeldistans i ett område som är ett väldigt detaljerat och finskuret vildmarksområde.
Lördagens femte och sista etapp, som är en långdistans, går i Ågelsjöbergen, ett magnifikt område med urskog och vackra vyer.

Vad gäller MTB-O så blir det ett unikt koncept där etapp 1,2,4 och 5 delar OL- och MTB-O arena och avgörs samtidigt och etapp 3 för MTB-O avgörs på aktivitetsdagen när OL-grenen har uppehåll.

Kycklingkvällen är en trevlig tradition och ett måste under O-ringen.
Kycklingkvällen är en trevlig tradition och ett måste under O-ringen.

I Norrköpings närhet finns det en mängd aktiviteter att välja bland: Norrköping, den gamla industristaden, med sina affärer och spårvagnar mm. Kolmården bjuder både på vildmark och även välkända Kolmårdens djurpark med både djur och berg- och dalbanor, t.ex. Wildfire - Europas snabbaste berg- och dalbana i trä. Bråviken och skärgården är andra utflyktsmål. Dessutom är det inte långt till Linköping, Nyköping och Göta kanal.
Nu har vi O-ringen i Kolmården framför ögonen under vinterns träningspass. Häng med på ett makalöst fint orienteringsäventyr och vi hoppas att bli många blåvita som har en härlig vecka tillsammans!

O-ringens huvudsida

Terräng etapper

Tävlingssidan med klasser mm

Boende

Upplevelser och aktiviteter

Inspirationsfilm O-ringen 2019 Kolmården

Inspirationsfilm anmälningsstopp 1

Jonas Persson, 2018-10-13