Ungdoms-SM i Luleå

Så är då USM-helgen över för den här gången. Löparna från hela landet fick springa i riktigt fin och teknisk terräng väster om Luleå.

Tävlingarna började dock med sprint på fredagen då man sprang i världsarvet Gammelstads kyrkstad med sina vindlande gränder.
Här lyckades Lisa riktigt bra och slutade på en mycket imponerande 9:e plats bland 98 startande. Tyvärr stämplade Simon fel då han hade ett bra lopp på gång.

På lördagen väntade en långdistans i fin terräng med en hel del kupering och detaljrika områden växlande med detaljfattiga. Här blev Lisa 11 med bud på en ännu högre placering. Starkt!
Simon fick denna dag inte till det riktigt men det är jättenyttigt för framtiden att springa i ny terräng och det har Simon verkligen fått prova på denna sommar.

Helgen avslutades med en distriktsstafett där Lisa tog plats i Småland lag 4. För en gångs skull blev det inte ett lika bra lopp för henne. Laget slutade på 32:a plats av 93 startande lag. Simon fick springa i "andra chansen" denna dag.

Jätteroligt att vi har löpare som är med på denna nivå och utvecklas och har skoj med andra från distriktet! Lärorikt är det också. Missar man får man dra lärdom av det. "Det finns inga misstag, det finns bara nya erfarenheter!"

Torsås OK gläds åt att både Simon och Lisa är med i dessa sammanhang!

Gå gärna in i Livelox och titta på banor, lopp och terräng.