Hallands 3-Dagars 13-15 juli

Årets upplaga av Hallands 3-Dagars gick strax norr om Halmstad på Nyårsåsen. Det var samma område där de 2 sista etapperna av O-ringen 2012 gick. I år var det 6 Torsås OK-löpare som sprang de 3 etapperna. Den första etappen var en medeldistans som gick på fredagen. Sedan följde en långdistans per dag under lördagen och söndagen. Vi fick känna på ganska tuff terräng då det var måttlig till stark kupering och dessutom bitvis ganska risigt och stenigt.

Det blev flera framgångar för klubben. Lisa fortsatte sina framgångar sedan tidigare sommartävlingar och slutade totalt 4 av 35 startande. Imponerande!

Roligt är också att Simon Fogelström tar steg hela tiden denna sommar. Han slutade på 17:e plats av 51 H 16-löpare. Jätteskoj!

Simon hade bråttom på spurten. Han gör nu jämnare och jämnare lopp och utvecklas hela tiden. Jätteskoj!
Simon hade bråttom på spurten. Han gör nu jämnare och jämnare lopp och utvecklas hela tiden. Jätteskoj!

Jonas slutade på 9:e plats i H 50 av 54. Magnus Olsson slutade på plats 35 av 62 i H 45. Stig slutade 11 av 21 i H 75. Hans hade oturen att drabbas av en infektion och fick ta det försiktigt.

Våra bättre etappresultat var fjärdeplatser för Lisa och Jonas på medeldistansen. Då slutade Stig på 8:e plats.
På andra etappen slutade Lisa åter 4 och Hans blev då 11 av 43 i H 65. Simon slutade här på en stark 13:e plats.
På den avslutande jaktstarten blev Stig 8:a medan Jonas och Lisa slutade på 10:e plats denna dag.

Dessa tävlingar är bra uppladdning för det som komma skall, nämligen O-ringen på Höga kusten då kuperingen kommer att vara än större. Vi hade både en trevlig och framgångsrik helg på västkusten och vi kan rekommendera Hallands 3-Dagars till fler medlemmar nästa sommar.

Stig gjorde ett prickfritt lopp under första etappen.
Stig gjorde ett prickfritt lopp under första etappen.

Jonas Persson, 2018-07-16