Lyckat Sommarläger i Västervik

Årets sommarläger tog plats i Västervik där det glada gänget som bestod av Torsten, Axel, Algot, Anton och Arthur Lindström, Simon F, Lisa, Gustav, Catrine, Hampus, Rasmus, Magnus N, Jonas P och Maria som under helgen 16-17/6 bodde i Västervik OK:s klubbstuga.
Lördagen bestod träningsmässigt av två pass, där första passet utgick ifrån klubbstugan med långdistanskaraktär på orienteringen. Som vi vet med oss från tävlingarna Tjust 2-dagars bjuder terrängen i dessa områden på stark kupering, småskuret, berghällar och orienteringsteknik på hög nivå.

Här ses Torsås OK-gänget i den läckra terrängen vid Kilmare. Riktigt varmt var det på lördagen.
Här ses Torsås OK-gänget i den läckra terrängen vid Kilmare. Riktigt varmt var det på lördagen.

Dusch, matlagning och att göra sig hemmastad i klubbstugan genomfördes innan det var dags för andra passet som gick på kartan Kilmare. Orienteringskrävnade medeldistans väntade med mycket kontroller lagd av den före detta landslagslöparen Lena Elisasson Lööf som bosatt sig med familjen i Västervik och bidrar till Västervik OK:s verksamhet med en anställning på 40%.
Trötta och nöjda i hettan efter pass två begav sig gänget tillbaka till klubbstugan för dusch och därefter restaurangbesök i stan. Pizzeria med olika alternativ föll valet på och samtliga blev mätta och belåtna. Underhållningen till kvällen blev leken " Fluffafluffa" som numera kan ses som tradition på Torsås OK:s sommarläger. Leken ger ofta många skratt och så även i år.

Torsås OK-klssikern
Torsås OK-klssikern "Fluffa-fluffa" är en höjdare som hör till ett Sommarläger. I år var det många "debutanter" vilket gjorde det roligare.

Efter en natts vila och frukost var det dags för ytterliggare en tradition på sommarlägret: Lagtävlingen. Samtliga 14 deltagare delades in i lag bestående av: Axel, Jonas P och Torsten. Rasmus, Lisa och Anton. Hampus, Algot och Simon F. Magnus N och Gustav. Algot, Catrine och Maria. Lagtävlingen går ut på att laget ska komma snabbast i mål efter att samtliga kontroller har besökts av en valfri löpare inom laget. Kontrollerna delar laget upp mellan sig innan starten går. Detta orienteringspass gick på kartan Gäddeglo och vinnarna i detta passets blöta väderlek blev Magnus N och Gustav. Grattis!

Gänget innan lagtävlingen i den fantastiska terrängen på kartan Gäddeglo. Magnus och Gustav vann årets upplaga.
Gänget innan lagtävlingen i den fantastiska terrängen på kartan Gäddeglo. Magnus och Gustav vann årets upplaga.


Samtliga i gänget har nu fått känna på en terrängtyp som vi inte har hemma och fått nya erfarenheter. Som tidigare nämnts går Tjust 2-dagars av stapeln i dessa trakter och i år är det tävlingar 3-4/7 i Ankarsrums regi med liknande terräng. Första dagen start kl.15 och andra kl.11. Hoppas att ett gäng har fått mersmak och att andra i klubben också följer med. För er som vill springa på lite närmare avstånd och kvällstid finns Havs-OL vid Väggabadet i Karlshamn i Stigmännens regi 4-5/7 med start kl.18 båda dagarna.

Jonas Persson, 2018-06-17