Ungdomens 5-Dagars Etapp 5

Nu har vi sprungit färdigt under årets Ungdomens 5-Dagars. Sista etappen gick i Blomstermåla med Ålems OK som arrangörer.
I år har vi inte varit lika många som t.ex. ifjol då vi blev klar tåa i klubbtävlingen. Dock har våra ungdomar sprungit riktigt bra så det blev en hel del Torsås OK på prispallen denna kväll.

Etappresultaten är klara medan vi väntar på de totala resultaten.

Etapp 5:
I D 16 vann Lisa etappen med bred marginal. Simon Fogelström slutade 3:a i H 16. Matilda slutade 2:a i D 14 liksom Hampus i H 14. Här slutade Rasmus på platsen bakom. Arthur slutade 3:a i H 12 och Vincent slutade 4:a på etappen i H 10. I HD 13-16 L vann Nathalie medan Anton slutade 3:a.
Ja det var alltså kvalitet i år och inte så mycket kvantitet.

Vi fick totalsegrar genom Lisa i D 16 och Nathalie i HD 13-16 L. Anton slutade 2:a i densamma. Hampus slutade 2:a i H 14 och Rasmus 3:a i samma klass. Matilda och Simon F blev båda 3:a i D 14 resp. H 16. Vincent gjorde 4 riktigt bra lopp i H 10 men hade oturen att hamna precis utanför prispallen på en fjärdeplats. Ja, det blev många fina placeringar! Riktigt imponerande insatser av våra ungdomar! Bra jobbat!

I antal har vi alltså minskat, dels har vi haft otur med sjukdomar mm i år. Men vi har också lyckats sämre än ifjol med att få med årets nya på U 5. Här får vi ta nya tag 2019.

Detta år var också sista året som Nathalie, Lisa och Simon fick spring U 5. Här gäller det att vi kan fylla på!

Till sist ett stort tack till alla trevliga ungdomar i klubben. Riktigt bra sprunget! Ett stort tack även till alla föräldrar och andra som stöttat ungdomarna! Ungdomens 5-Dagars är ett perfekt ungdomsarrangemang som är ett mycket bra sätt att testa på orienteringsvärlden.

Torsås OK-gänget under den sista etappen av Ungdomens 5-Dagars. Vi höll till vid Krungårdsskolan i Blomstermåla.
Torsås OK-gänget under den sista etappen av Ungdomens 5-Dagars. De som sprungit etapper men inte är med i bild är Simon Waxegård, Gustav Folkesson
Natta och Simon gör sig startklara.
Natta och Simon gör sig startklara.
Matilda ute på D 14-banan.
Matilda ute på D 14-banan.
Vincent med skuggan Markus meterna bakom precis som det ska vara.
Vincent med skuggan Markus meterna bakom.
I H 14 var det mycket Torsås OK på pallen. Hampus slutade 2:a och Rasmus 3:a. Bra jobbat!
I H 14 var det mycket Torsås OK på pallen. Hampus slutade 2:a och Rasmus 3:a. Bra jobbat!

Jonas Persson, 2018-06-04