Ungdomens 5-Dagars etapp 4

Tisdagen 27 maj gick den 4:e etappen av Ungdomens 5-Dagars hos Emmaboda-Verda OK. Vi höll denna gång till i Ryggamo med arenan på samma plats där Tjoget 2016 gick.

Vi fick ännu en gång uppleva en etapp i riktigt fint väder. Kl 17.30 var det 26 grader varmt. Inte illa!

Skoj denna gång var att Gustav Folkesson klarade sitt första lopp på tävling och det i klassen H 10. Inga problem med kartförståelsen där. Bra jobbat!
I samma klass gjorde Vincent ännu ett bra lopp då han slutade 4 av 15 startande med endast 13 sekunder till andraplatsen.

I H 12 slutade Arthur 5:a av 13 efter ett starkt lopp. I 13-16 L blev Nathalie 2:a, mindre än minuten efter segraren. Hampus slutade 2:a av 5 i H 14.
Det var en hel del löpare som hade problem denna kväll och tiderna blev lite längre. Det är hur som helst jättebra att åka runt och testa på olika sorters terräng under de olika etapperna. Det är verkligen nyttigt!

Nu väntar närmast sista etappen i Ålem där det även kommer att bli prisutdelning för hela Ungdomens 5-Dagars. För en gångs skull går tävlingen en måndagskväll då Sprinthelgen går tisdag-onsdag denna gång.

Torsås OK-gänget njuter i det fina vädret.
Simon och Anton startade första miunten. Där bakom väntar Lisa som startade minuten efter.
Simon och Anton startade första minuten. Där bakom väntar Lisa som startade minuten efter.
Jätteskoj att Gustav Folkesson gjorde sin första tävlingen och han var verkligen duktig på att läsa kartan också.
Natta sprang bra och var mindre än minuten efter segraren denna kväll.