Start av Ungdomens 5-Dagars

Tisdagen 8 maj går etapp 1 av Ungdomens 5-Dagars. Det är ett perfekt tillfälle för ungdomarna att testa en mindre tävling där mycket ändå fungerar som på en större tävling. Tävlingarna är öppna för alla ungdomar upp till 16 år. Det är Nybro OK som arrangerar första etappen och arenan är vid Orrefors skola. Vid första etappen går det även bra att duscha i skolan efter loppet.

Första start är kl 18.15 varje etapp. Håll utkik i kalendern efter avresetid för varje etapp. Samling till etapp vid klubbstugan är kl 16.15. Vi behöver naturligtvis hjälp med skjuts och det går även bra för föräldrar att fungera som "skuggor" till barnen. Klubben kommer också att ställa upp med ett antal skuggor varje etapp.
Skulle det bli dåligt väder har vi med oss ett stort klubbtält.

Här följer en sammanställning av klasser och ungefärliga banlängder. Banorna är lättare än de som arrangeras på vanliga tävlingar.

HD 10
2.200 m
följeslagare tillåtet

HD 12
2.600 m
följeslagare tillåtet

HD 14
3.500 m

HD 16
4.500 m

HD 13-16 Lätt
2.700 m
följeslagare tillåtet

Inskolning (Med glada och sura gubbar)
2.000 m
följeslagare tillåtet

Förra året var vi många ungdomar som ställde upp i Ungdomens 5-Dagars och vi slutade på en mycket stark andraplats i klubbtävlingen. Vi hoppas att många vill vara med även i år, gamla som nya.

Anmälan ska vara inne 1 vecka innan varje etapp. Anmälan till första etappen ska vara inne senast 1 maj via Eventor. Ni som är nya anmäler er till Jonas senast måndag 30 april. Det går sedan bra att anmäla sig senast vid varje etapp till nästa veckas etapp.

Starten vid sista etappen 2017 som gick i Nybro OK:s regi. Snart är det dags för denna ungdomarnas höjdpunkt igen.
Starten vid sista etappen 2017 som gick i Nybro OK:s regi. Snart är det dags för denna ungdomarnas höjdpunkt igen.

Jonas Persson, 2018-04-24