3 lyckade friluftsdagar

Under vecka 16 har Torsås OK arrangerat 3 friluftsdagar för kommunens alla mellanstadieelever. Det innebär att drygt 230 barn har fått chansen att testa och lära sig mer om orientering.

I år var det sprintorientering med start och mål i Ekbacken som gällde. Här väntade 5 korta banor, 3 lättare och 2 lite svårare. Eleverna var verkligen på hugget och sprang många banor. En hel del sprang alla 5 banor vi hade att erbjuda. Jätteskoj! För att det skulle bli så nära riktig orientering som möjligt körde vi med Sportident (elektronisk stämpling).

Vi hade tur med vädret denna vecka som blev varmare för varje dag. Det blev verkligen fint längs banorna då vitsipporna slog ut i värmen.

Vi i klubben vill tacka alla pigga och energiska barn som sprang. Jätteskoj att ni testade på orientering och gjorde det så bra! Vi hoppas att ni gillade orientering i en fartfylld variant. Nu är alla som vill välkomna till vår orienteringskurs som börjar på söndag, 22 april. Andra tillfället är på måndag 23 april. Anmälan så fort som möjligt.

Vi vill också tacka alla i klubben som ställt upp på dagtid. Utan er hade det aldrig gått att arrangera sådana här orienteringsdagar.

4 tjejer från Torskolan som är på väg ut mot det vackra
4 tjejer från Torskolan som är på väg ut mot det vackra "Ödet".

Tömma tider i sekretariatet och sedan ut igen på ny bana.
Tömma tider i sekretariatet och sedan ut igen på ny bana.
Det är otroligt vackert bland alla vitsippor. Fågelsången var också helt otrolig, framför allt på morgonen.
Det är otroligt vackert bland alla vitsippor. Fågelsången var också helt otrolig, framför allt på morgonen.

Jonas Persson, 2018-04-20