O-Ringen 2022 till Smålandskusten

Nu är det officiellt! O-Ringen 2022 kommer att gå på Smålandskusten med Oskarshamn som centralort. För första gången kommer alltså Världens största äventyr att gå i Kalmar län. Här finns fantastiska förutsättningar med jättefin orienteringsterräng och mängder av besöksmål. Kalmar län är ju Sveriges fjärde största besöksmål under sommaren efter storstäderna. Vi kan bl.a. erbjuda skärgårdar i Västervik och Oskarshamn, Astrid Lindgrens Vimmerby, Öland, Blå Jungfrun, Kalmar, Glasriket och mycket mer.

Nu börjar en lång och spännande resa mot ett riktigt bra O-Ringen 2022 då vi kan hälsa världens orienterare välkomna till vår del av Sverige. Torsås OK är en av 19 orienteringsklubbar som ska vara med och arrangera men det kommer att krävas hjälp även från andra föreningar. Med i satsningen är givetvis också Oskarshamns kommun och Regionförbundet.

Vi ser fram emot att arbeta med ett otroligt stort arrangemang som vi hoppas kommer att lyfta fram orienteringen som en fantastisk idrott här på hemmaplan och även sätta Kalmar län på kartan.

Artikel i Oskarshamnstidningen 10 april

Intervjuer i Radio Kalmar

Artikel på SVT/Smålandsnytt

Livesändning från presskonferensen 10 april (Facebook)

Hela konceptbeskrivningen för arrangemanget

Arrangörsklubbarna tillsammans med O-ringen AB:s VD Henrik Boström. Torsås OK representerades av ordförande Håkan Algotsson.
Arrangörsklubbarna tillsammans med O-ringen AB:s VD Henrik Boström i samband med tisdagens pressträff. Torsås OK representerades av ordförande Håkan Algotsson.

Jonas Persson, 2018-04-10